Duál SIM-es mobilok

Dual sim telefonok


Napjainkban egyre több ember dönt a dual sim telefonok mellett, történjen az kényelmi vagy gazdasági okok miatt. Ezt a tendenciát a mobiltelefon gyártók is felismerték az utóbbi években, ezért az elérhető dual sim telefonok száma is egyre csak növekszik.

De miért is jó egy dual simes készülék?

Számos oka lehet annak, ha valaki dual sim telefonok irányába kacsintgat. A leggyakoribb indok azonban a céges és privát sim kártya egyidejű használatából adódó kényelmetlenségek. Két külön telefon töltöttségét figyelemmel követni, időben feltenni tölteni problémás, és még az energia számlánk is megsínyli. Két telefont magunknál tartani egyáltalán nem praktikus, hiszen a mai telefonok súlya és mérete egyáltalán nem elhanyagolható, ezért sokkal jobb választás, ha a dual sim telefonok mellett tesszük le a voksunkat. Amennyiben az tartana vissza a dual sim változatra váltástól, hogy nem szeretnéd mindig bekapcsolva tartani a céges telefonod, például éjszakára vagy hétvégére, felejtsd el ezt a félelmed, hiszen a két sim kártya elérhetősége külön irányítható. Be- és kikapcsolható egyszerre az egyik, vagy a másik, így ha alkalmanként elérhetetlenné szeretnéd tenni magad, bátran dönts a dual sim mellett.

Sokan vannak azok is, akik az országhatárok közötti ingázások miatt döntenek a dual sim telefonok mellett, pusztán gazdaságossági megfontolásból. Bár az Európai Unión belül már a szolgáltatók többsége eltörölte a roaming díjat, mégis számos más megfontolásból sokan tartanak fenn egyszerre két sim kártyát a különböző országokból. Számukra is a dual sim telefonok jelentik a tökéletes választást, hiszen nem kell arra pazarolni az idejüket, hogy a határon cserélgetik a sim kártyákat, csupán váltanak az egyikről a másikra a telefon menüpontjaiban. Egyéb kényelmi, mindennapi használattal kapcsolatos beállításokkal még praktikusabbá tehetjük a dual sim használatát. Kimenő hívások esetében például beállíthatod, hogy melyik sim kártyáról induljon automatikusan a hívás, de arra is van lehetőséged, hogy minden hívás előtt kiválaszd a megfelelő kártyát. Ez a lehetőség vonatkozik szöveges üzenetek küldésére is, valamint a mobil adatforgalom beállítására is.

Ha még hezitálnál, hogy megfelelő megoldás-e számodra a dual sim, nézz szét készülékeink között, biztosan találsz igényeidnek tökéletesen megfelelőt!