Használt iPhone

Prémium használt iPhone készülékek a Yettelnél

Olyan, mint új korában: használt iPhone-ok a Yettelnél

A használt termékek piaca fontos és hatalmas, ráadásul megannyi szempontból előnyös: használ a pénztárcánknak, elérhetővé tesz olyan termékeket is, amelyeket új árukon nem tudnánk megengedni magunknak, ráadásul a bolygó erőforrásainak túlhasználását is visszafogja, ha az egyszer megtermelt áruk minél tovább működnek. Az elmúlt években a műszaki cikkek terén is elterjedtté vált a használt, újracsomagolt modellek vásárlása, az okokat az alábbi listában gyűjtöttük össze.

Miért érdemes használt iPhone-t vásárolni?

  • Olcsóbb, mint az új modellek
  • Ugyanolyan jól működik, mint egy új telefon
  • 2 éves kellékszavatossággal rendelkezik
  • Járnak hozzá a készülék tartozékai
  • Ezzel is óvjuk a környezetet

Van tehát jó pár olyan ok, ami miatt érdemes elgondolkozni a használt készülékek vásárlásán, most ki is fejtjük a fentieket!

Olcsóbb, mint az új modellek

Értelemszerűen egy használt telefont nem adhatunk az újakkal megegyező áron. Viszont egyáltalán nem idejétmúlt készülékekről van szó, egy tavalyi vagy akár két éve megjelent mobil még mindig csodásan helyt tud állni a mai alkalmazások használatában, a hang- és képminőség sem romlik, ahogy a fotós és videós képességek terén is már a maiakhoz hasonló tudással rendelkeztek az elmúlt évek telefonjai. Épp ezért, ha valaki szeretne akár csúcskategóriás készüléket vásárolni, de egy teljesen új kiadásra nincs pénze, a használt és újracsomagolt modellek között könnyen találhat magának megfelelőt.

Az persze változó, mennyivel olcsóbb egy használt mobil az újaknál, de egy néhány éves iPhone 11 esetén már komoly lehet a különbség, akár nettó 150 000 forint. Általánosan az mondható el, hogy bruttó 100 ezer forint környékét biztosan eléri a spórolás.

Ugyanolyan jól működik, mint egy új telefon

Manapság a gyártók már úgy készítik a mobilokat, hogy azok minden tekintetben strapabírók legyenek. Egyre több modell rendelkezik kiemelkedő por- és vízállósággal, a borítás ellenáll a komolyabb karcolásoknak, töréseknek, valamint a belső alkatrészek is sokáig képesek eredeti hatásfokon működni. Az Apple eszközei, különösen az iPhone-ok amúgy is kifejezetten értéktartónak számítanak.

Fontos emellett, hogy a használtpiacon, apróhirdetésekben megjelenő termékekkel szemben a Yettel kínálatában elérhető használt, újracsomagolt készülékek minden esetben komoly ellenőrzési folyamaton vannak túl: beszállító partnerünk 35 ponton vizsgálja meg az állapotukat és működésüket, tehát elkerülhetőek az olyan kellemetlen meglepetések, amikor csak pár hét után derül ki valami turpisság a megvásárolt mobilról.

A kínálatba bekerülő eszközök mindegyikénél szerepel, hogy milyen állapotban vannak, tehát újszerű, esetleg enyhén vagy erősebben használt készülékről van szó - tehát nem árulunk zsákbamacskát.

A-tól Z-ig? Dehogy: itt csak A és A+ kapható, de mik ezek?

Egy használt mobil annak műszaki és külső állapota alapján sorolható be egy egyértelmű kategóriába, amely tulajdonképpen azt jelzi előre a vásárlók felé, mire számíthatnak, amikor megvásárolják az adott készüléket. Az ilyen minősítési rendszer alapvetően A-tól C-ig tart, valamint egy kiemelt A+ kategória is létezik, amelybe a lehető legjobban megkímélt, újszerű állapotú eszközök kerülnek. A Yettelnél forgalmazott használt mobilok kizárólag A+ és A kategóriásak, tehát teljesen, vagy szinte teljesen újszerűek. A készülékházon nem található látható vagy érezhető sérülés, legfeljebb észrevehetetlen, kitapintásra sem feltűnő úgynevezett “zsebkarc”. Ilyen minősítést nem kaphat olyan telefon, amelyen lepattogzott festék, kopás vagy ütődés látható.

A vizsgálatok kiterjednek a kijelző minőségére és egyéb funkciók állapotára, például az akkumulátorok élettartamára és kapacitására is. A Yettelnél forgalmazott használt mobiloknál alapvető elvárás, hogy az akku minimum 80 százalékát tudja az újkori kapacitásának, de az A+-os minősítés akár 95 százalékos állapotot is jelenthet.

Kétéves kellékszavatossággal rendelkezik

Pont a fenti alaposság miatt az így elérhető telefonokra kellékszavatosság is érvényesíthető - ez olyan tulajdonság, amit más használtcikk-forrásoknál nem gyakran érvényesíthetünk. Nem kell tartani tehát attól, hogy a vásárlás után derül ki valami, ami miatt a mobil nem lesz képes tökéletes működésre, vagy rejtett hibái bukkannak elő: ha bármi ilyesmi előfordul, a szolgáltató kereskedelmi partneréhez fordulhatunk a szavatossággal kapcsolatban.

Járnak hozzá a készülék tartozékai

Ha egy apróhirdetésben felbukkanó telefont vásárolunk, az árba sokszor csak maga a mobil tartozik, hiszen az első tulajdonos elhasználta, elvesztette az eredeti csomagban még meglévő fülhallgatót, töltőkábelt és egyebeket. A Yettelnél kapható használt készülékeknél figyelünk arra, hogy egy újhoz hasonlóan azonnal, minden téren használatba lehessen venni őket, tehát olyan kiegészítőkkel lássuk el őket, mintha az eredeti doboz tartalmát kapná a vevő.

Használt készülék vásárlásával a környezetet is óvjuk

Manapság már sokszor fordul elő, hogy valaki nem azért cseréli le a telefonját, mert az már túl öreg és ezért nehezen használható a mai alkalmazásokkal és rendszerekkel, vagy esetleg azért, mert javíthatatlanul elromlik. Mivel nagyon gyakran jelennek meg friss modellek, sokaknál az játszik szerepet, hogy mindig a legújabbat próbálhassák ki - ilyenkor viszont a régi mobilt kár kidobni. Nem csak azért, mert valaki még boldogan használhatná, de azért is, mert sok tekintetben veszélyes és káros hulladékot "termel". A gyártáskor felhasznált arany, ezüst, réz és vas továbbhasználata segít abban, hogy a környezetet és társadalmat is terhelő bányászatnak ne kelljen újabb és újabb készülékekre való, tonnányi alapanyagot kitermelnie. A műanyagok lebomlása szintén komoly környezeti teher, az akkumulátorokban alkalmazott higany, valamint az áramkörökben használt ólom pedig konkrétan veszélyes hulladéknak számít.

Épp ezért, ha valaki használt, újracsomagolt készüléket választ, azzal kitolja azt a határidőt, amikor a készülékben használt anyagok szemétre kerülnének, és ezt a környezet fogja megköszönni.

Keresd a használt iPhone-okat a Yettel kínálatában

A Yettelnél első körben az amúgy is hosszú élettartamú, megbízhatóan “öregedő” iPhone-ok kerülnek be a kínálatba, amelyeket a szolgáltató meglévő tarifa-ajánlatai mellett lehet megvásárolni. Természetesen nem “ásunk le” a legkorábbi Apple telefonokig, hiszen ezek már szoftveres támogatás és a hardveres tulajdonságok miatt sem életszerűek, viszont az eredetileg 2019-ben kiadott iPhone 11 sorozattól kezdve lehetőség van többféle kiadás közül is válogatni.