Gamer telefonok

Gamer telefonok a Yettelnél

Manapság egy okostelefon legfontosabb tulajdonságainak egyre kevesebb köze van a kommunikációhoz – szinte perifériás funkcióvá vált egy új eszköz megvásárlásakor. Ma már minden a szórakoztató elektronikai termékekről és nem utolsó sorban a játékról szól, nem véletlen, hogy a mobilok kapcsán egy új kategória hódít, ami lényegre törően a gamer telefon elnevezést kapta.

Ezeknek a készülékeknek számos pozitívumok van: a legújabb processzorokat és a legminőségibb kijelzőket kapják, valamint a legnagyobb kapacitású akkumulátorokkal működnek, hogy a játékélmény még valósághűbbé és élvezhetőbbé váljon. Bár a gamer telefonok kiváló specifikációkkal rendelkeznek, általános célú használatra nem minden esetben a legideálisabb választások.

Mitől lesz egy okostelefon gamer telefon?

Bár a Google Play Áruházban és az AppStore-ban megtalálható játékok mind úgy vannak optimalizálva, hogy bármelyik okostelefonon flottul működjenek, egy szenvedélyes gamer nem éri be egy alacsony minőségű grafikával vagy egy lassabb játékidővel. Ennek köszönhető, hogy a napjainkban gamer telefonként is elismert készülékek magasabb kategóriájú hardveres feltételeknek felelnek meg és jobb teljesítményt nyújtanak a hagyományos mobilokhoz képest.

Csúcsminőségű hardver és hatalmas belső tárhely

Az egyik legmeghatározóbb különbség egy klasszikus okostelefon és egy gamer készülék között, hogy utóbbi csúcsminőségű, speciális hardverrel (például haptikus kioldókkal), hatalmas belső tárhellyel (ROM-mal) és a piacon elérhető legerősebb CPU- vagy GPU-konfigurációkkal rendelkezik. Ezeknek a készüléktulajdonságoknak az előnyei azonban a hagyományos alkalmazások futtatásakor is jól jönnek, mert így gyorsabban tölt be egy nagy felbontású videó, és egyszerre több applikációt lehet futtatni anélkül, hogy az operációs rendszer megadná magát.

Jobb felbontású kijelző és gyorsabb képfrissítési sebesség

A képfrissítési sebesség arra utal, hogy a kijelző másodpercenként hányszor képes “megrajzolni” - máshogy fogalmazva - megjeleníteni egy új képet. Minél magasabb ez az érték, annál biztosabb, hogy alacsonyabb vizuális késleltetéssel lehet számolni, aminek köszönhetően a képernyőn megjelenő animációk sokkal simábbnak és gördülékenyebbnek tűnnek.

Összehasonlításképp, egy általános felhasználásra szánt telefon képfrissítési sebessége körülbelül 60 Hz, míg egy kiváló képességekkel bíró gamer telefonnál ez az érték akár a 144 Hz-et is elérheti.

Hűtésoptimalizáció

A túlmelegedés csökkentheti a készülék teljesítményét, ezért a gamer telefonok kiváló hűtési rendszerrel rendelkeznek a hosszabb és problémamentesebb játékélmény érdekében.

Találd meg a legjobb gamer telefont a kínálatunkban!

A Yettel kínálatában több gamer telefon is elérhető. Jelenleg két közönségkedvenc is megvásárolható nálunk, ami nem más, mint a Samsung Galaxy s23 Ultra és az iPhone 15 Pro Max. A következőben bemutatjuk, hogy miért érdemes kifejezetten ezek közül a mobilok közül választani, hogyha egy átlagosnál speciálisabb okostelefont keresünk.

Android kedvelőknek: Samsung Galaxy S23 Ultra

A Samsung csúcstelefonja, a Galaxy S23 Ultra gamer telefonként is megállja a helyét. Bár egy magasabb árkategóriájú készülékről van szó, abban mindenki biztos lehet, hogy az áráért azt fogja kapni, amire szüksége van. Egyedi játékélményt kínál, köszönhetően annak, hogy az eddigi legerősebb 4 nm-es Snapdragon chipset található benne, és egy 120 Hz-es 6.8” kijelzővel, illetve egy 5000 mAh kapacitással bíró akkumulátorral rendelkezik. 

Apple-felhasználóknak: iPhone 15 Pro Max

Az elkötelezett Apple-felhasználóknak egyértelműen a Pro Max szériák sztárjait kell szemügyre venniük, hogyha gamer telefont keresnek – ezeknek a modelleknek mindegyike egy nagy teljesítményű processzorral van ellátva. Különös tekintettel az iPhone 15 Pro Maxra, ami az A17 Pro chippel, egy hatmagos GPU-val és 8 GB RAM-mal van felszerelve a páratlan teljesítmény érdekében.

Azonban az iPhone 15 Pro Max nem csak villámgyors teljesítményt nyújt, hanem lenyűgöző látványvilággal is büszkélkedik, hála a 6,7” LTPO Super Retina XDR OLED kijelzőnek, valamint a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciának. A gamereknek az akkumulátor kapacitásával sem lesz problémájuk, ugyanis a 4 422 mAh-os teljesítmény kiváló és hosszan tartó játékélményt ígér.