iPhone 12|12 mini és 12 Pro|12 Pro Max

iPhone 12 széria


Apple iPhone 12 

Az iPhone-ok méltán örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen hosszú évek óta bizonyítanak az okostelefonok piacán a megbízhatóságukkal és az értéktartósággal. Az Apple-nél külön figyelmet szentelnek a felhasználók személyes adatainak védelmére.
2020-ban 4 új kiadást jelentetett meg az Apple: az iPhone 12-t, az iPhone 12 Mini-t, az iPhone 12 Pro-t és az iPhone 12 Pro Max-ot.

Az iPhone 12 kisebb lett az előző kiadásnál, az iPhone 11-nél, csökkent a tömege is, azonban a kijelző mérete ugyanakkora maradt. Az iPhone 12 előlapja 6,1 hüvelykes Super Retina XDR kijelzővel van ellátva, illetve ultraszéles látószögű duplakamerával, kétszeres optikai zoom tartománnyal működik. Szupergyors 5G hálózati kapcsolódási lehetőségnek köszönhetően észbontóan mennek. Az akkumulátor akár 17 óra videólejátszást lehetővé tesz.


Apple iPhone 12 mini 

Az iPhone 12 mini az iPhone 12 “kistestvére”, kompakt kiadása. A kettő közötti különbség abban rejlik, hogy a mini kijelzője kisebb az iPhone 12-esénél, a maga 5,4 hüvelykével, továbbá az akksija is valamivel kisebb kapacitású, 15 órányi videónézésre alkalmas.


Apple iPhone 12 Pro

Az Apple iPhone 12 Pro 6,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Ez a telefon képes telefotó készítésére, négyszeres az optikai zoom tartománya, LiDAR-szkennerrel látták el az éjszakai módú fotózás tökéletesítéséhez, és képes HDR-ben Dolby Vision videók rögzítésére, akár 60 képkocka/másodperc sebességgel. Az iPhone 12 és 12 Pro mérete és dizájnja teljesen megegyezik, a különbség a hátsó kamerában és a tömegükben nyilvánul meg.


Apple iPhone 12 Pro Max 

Az iPhone 12 ProMax az iPhone 12 Pro nagyobb kapacitású változata. A különbség annyi, hogy az iPhone 12ProMax mindegyik kivitelnél nagyobb, 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, az optikai zoom tartománya ötszörös és az akkumulátor akár 20 óra videólejátszásra képes.


iPhone 12 színek

Az iPhone 12 Pro és iPhone 12 ProMax készülékek változatos színekben elérhetőek, megjelenésük elegáns, letisztult, legyen szó az óceánkék, arany, grafit vagy ezüst színű kivitelről. Az iPhone 12 és iPhone 12 mini készülékek élénkebb kiadásokban érhetőek el. Ezen készülékek kék, zöld, piros, fehér és fekete színekben kaphatóak. 


Összehasonlítás

A készülékek méretében vannak jelentős eltérések: a mini, a 12, a Pro és ProMax egymástól különböző méretekben jelentek meg, dizájn tekintetében mind visszanyúlnak a 4-es, 5-ös szériákhoz. A kijelzők mérete a telefonok nagyságával arányos, tehát a minié a legkisebb, azt követi a 12-es, a legnagyobb kijelzőkkel pedig a Pro, majd a ProMax bírnak. Akkumulátor tekintetében a mini 15 órát, a 12 és a Pro 17 órát bírnak, a ProMax pedig 20 órán keresztül üzemel videónézés közben.

Kamerák tekintetében a legfőbb különbség, hogy a 12-n és a minin elhelyezkedő két kamerával szemben a Pro-n és ProMaxon 3 kamera helyezkedik el, melyeket számos plusz funkcióval elláttak. Profi videózáshoz a Pro, vagy ProMax széria az ajánlott, melyek Dolby Vision videófelvételi lehetőséggel lettek felvértezve. A duplakamerás mobilokat éjszakai móddal, széles és ultraszéles látószöggel látták el.

Az iPhone 12 széria készülékei 30 percig bírják a 6 méteres vízmélységet, továbbá négyszer jobban ellenállnak a leejtéseknek a Ceramic Shield előlapnak köszönhetően. Az eddigi legjobb kijelzőjű iPhone-ok teljes előlapos OLED kijelzővel vannak ellátva, nagyobb felbontást eredményezve. A telefonok sztereo hangszórópárral és Lightning aljzattal rendelkeznek.

A 2020-ban megjelent iPhone okostelefonok iOs 14 rendszerrel vannak ellátva. Az A14 Bionic, amely az iPhone 12 modelljeibe van építve, a jelenleg elérhető leggyorsabb okostelefonchip a piacon.

Ez az iPhone 12. Számlás csomagok és mobil előfizetés egy helyen: legyen a tiéd a legújabb iPhone 0 Ft kezdőrészlettel a Yetteltől!