Egészség

Okos eszközök


Vannak tárgyak, ilyen például a telefon, a távirányító, vagy a számítógép billentyűzete, amiket a nap folyamán többször a kezünkbe veszünk, a telefont  az arcunkhoz is emeljük, miközben ezek az tárgyaink a legszennyezettebbek.

Az eszközökön a megtapadnak a baktériumok, fertőzések, bacilusok, vírusok, a kosz. Sokan nem fertőtlenítik az eszközeiket rendszeresen, pedig ez lenne a higiénia és az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eleme. Nem mindig elég csupán nedves törlőkendővel megtakarítani a készülékeket, mert habár látszólag tisztának is tűnnek, a szemnek láthatatlan kórokozókat nem távolítja el teljes mértékben.

Az egészség mindenki számára a legnagyobb kincs, melynek megőrzése nem csak abból áll, hogy eljárunk orvoshoz és jók a leleteink. Manapság egyre több tényező befolyásolhatja jól-létünket, számtalan veszély fenyegeti észrevétlenül az egészséget. Nem lehet mindenre 100%-osan odafigyelni, de jobb félni mint megijedni.

Te fertőtlenítetted már valaha a digitális eszközeidet? Gondold át, egy átlagos napon hányszor nyúlsz kilincsekhez, kapaszkodókhoz, a bevásárlókocsi fogójához, mely tárgyakon a legtöbb baci és vírus tanyázhat, majd észrevétlenül megfogod a telefonod és az arcodhoz nyúlsz. 

Ha az egészség a téma, sokan bármit megtennének, de digitális eszközeik tisztasága terén nem ismerik az innovációkat. A telefonok fertőtlenítése ugyanolyan fontos, mint például az esti vagy reggeli fogmosás, fürdés, kézmosás. A mobiltelefon az egyik legkoszosabb tárgyunk, legtöbbször piszkos kézzel is megfogjuk, sokan mégsem szentelnek a fertőtlenítésére elegendő figyelmet. 

Sokféle házi tisztítási praktikát alkalmaznak az emberek a telefonjuk megtakarítására, ilyen például az ablakmosó, a sminklemosó, az ecet és az alkohol használata, azonban a legtöbben nem tudják, hogy az UV sterilizálás az egyik leghatékonyabb módja a kisebb méretű tárgyak tökéletes tisztán tartásának és fertőtlenítésének. Az UV sterilizáló eszközfertőtlenítő  a baktériumok és mikrobák DNS és RNS szerkezetét bontja le, ezáltal rövid idő alatt pusztítja el a baktériumokat, vírusokat és a penészgombák nagy részét. Ez a csíraölő technológia már több mint 100 éves múltra tekint vissza, a Nap által kibocsátott háromfajta sugárzás egyikét, az ultraviola C-t sugározza.

Bármilyen eszközt fertőtlenít, ami befér a sterilizáló dobozv, környezettudatos és egyszerű megoldás. Nemcsak otthon, hanem munkahelyen is alkalmazható akár minden nap, sőt ajánlott is a mindennapos használata.