Modern technológiákkal a környezetért

Mi a Yettelnél mindenki számára elérhető digitális hálózatot építünk, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal pedig ösztönözzük az innovációt és a fenntartható növekedést. Üzleti tevékenységünkben és döntéseinkben felelősségteljesen, etikusan és átláthatóan járunk el, miközben minimálisra csökkentjük és kompenzáljuk az esetleges káros társadalmi és környezeti mellékhatásokat. 

Fenntarthatósági céljaink nemcsak a hazai mobiltechnológia lehetőségeit, de a helyi sajátosságokat és elvárásokat is folyamatosan követik. Már kialakult gyakorlataink nagyban segítenek abban, hogy hálózatunkat környezetkímélő és etikus módszerekkel építsük, és így járuljunk hozzá az 5G technológia elterjedéséhez.

A Yettel új technológiái és társadalmi felelősségvállalással összefüggő projektjei az ügyfelek számára megbízható és biztonságos hozzáférést garantálnak az 5G-hez, mely nemcsak a mobiltechnológia, hanem a fenntarthatóság szempontjából is előnyös.

Mobiltechnológia egy fenntarthatóbb jövőért

A Yettelnél célunk lehetővé tenni mindenki számára a digitalizációból fakadó előnyök kiaknázását. Ahogy a digitális megoldások az életünk minden szegmensébe beolvadtak, a felelős eszköz- és adathasználat, illetve a digitális oktatás szerepe jelentősen megnövekedett. Olyan digitális gazdaság kiépítését segítjük elő, ahol az inkluzív és biztonságos hozzáférés mindenki számára rendelkezésre áll.

Új és innovatív technológiák bevezetésével egyre magasabb szinten kívánjuk kiszolgálni ügyfeleinket. 2023 folyamán is folytatódott az új generációs 5G hálózatunk építése, amely minden eddiginél gyorsabb és biztonságosabb hozzáférést eredményez. Napi munkánk során ügyfeleink adataival dolgozunk, így az adatvédelem és a kiberbiztonság garantálása stratégiai fontosságú számunkra.

Ezzel összhangban kiemelt jelentőségűnek tartjuk az edukációt és a társadalmi felelősségvállalást. A környezetvédelem, az 5G és a változó mobiltechnológia, valamint a digitalizáció szempontjait projektjeinken keresztül még szélesebb körben ismertettük meg.

Hálózatfejlesztés és 5G a Yettelnél: megbízható hozzáférés mindenki számára

Az 5G akár tízszer olyan gyors, és akár tízezerszer annyi eszközt tud majd kiszolgálni, mint a 4G. A nagyon alacsony válaszidejű hálózat nem csak a munkánkat fogja hatékonyabbá tenni, a mindennapi életünk is vele okosodik. Az 5G-re épülő – ma még talán nem is ismert – szolgáltatásoknak köszönhetően biztonságosabbá és hatékonyabbá válik az élet, az energiapazarlás kisebb, a termékek előállítása olcsóbb, a selejtek száma pedig kisebb lesz.

A Yettel 5G hálózatépítése már 2021-ben megkezdődött. A digitalizációval együtt az adatvédelem és a kiberbiztonság fejlesztése is előnyt élvez. Mindezt a környezetvédelem szempontjaival együtt, a korábbi tevékenységekkel összhangban valósítjuk meg. 

A Yettelnél ezek eléréséhez folyamatos fejlesztéseken dolgozunk. Az elmúlt években például:

  • a rádiós és maghálózatot fejlesztjük a CETIN Hungary-vel közösen,
  • növeljük a hálózatépítés által nyújtott lefedettséget és a hálózati kapacitást,
  • növeljük az 5G bázisállomások számát.

Az 5G hálózat előnyeit 2022 végére közel 1,4 millió felhasználó élvezheti, ami a teljes országos lefedettség 14 százaléka. A hálózatmodernizáció vége 2024-ben várható, az 5G bázisállomások száma pedig ezt követően is folyamatosan tovább bővül.

2022-ben az OtthonNet Pro keretein belül elsőként indítottuk el az 5G technológián alapuló internetszolgáltatást lakossági ügyfelek számára, majd IrodaNet Pro néven a  magyar kis- és középvállalkozások számára is.

Yettel 4g-5g lefedettség