Az aktivált SIM-kártya vásárlás veszélyeiről

aktivaltsim

Számos olyan használati tárgy van, amik valójában nem hordoznak plusz értéket amiatt, hogy vadonatújak, mégis rengeteg pénzt kell kiadni értük. Alapos utánajárással autóból, ruhából, bútorból és műszaki cikkekből is nyugodt szívvel vehetünk használtat, viszont van, amiben nem érdemes kockáztatni, ez pedig a SIM-kártya.

Nem érdemes az apróhirdetési oldalakon előre aktivált feltöltőkártyás SIM-kártyát vásárolni, mert nem tudjuk az előtörténetét, hogy ki aktiválta, mire használta stb. Rengeteg olyan eset van, hogy tömegesen vásárolt SIM-kártyát aktiválnak erről mit sem tudó emberek, gyakran hajléktalanok nevére, majd azokat értékesítik, többnyire a személyazonosságukat elfedni akaró bűnözők részére.

A másik célközönsége ezeknek az árusoknak az, aki nem tud róla, hogy a szolgáltatónál tudja titkosítani a telefonszámát, így a tudakozó nem adhatja ki sem a nevét, sem a címét a vásárlónak.

Sim kártya eladó – sok helyen találkozhatunk ezzel a felhívással, de vigyázat! A „pult alól” kiszórt kártyák többségét már – a leírás ellenére – használták valamire, és semmilyen biztosíték nincs rá, hogy nem valamilyen illegális tevékenységről van szó.

A kép és a leírás meggyőzően arról beszélhet, hogy „frissen aktivált” kártyákról van szó, melyek „Nem voltak még készülékben.” és „Magánszemély nevén vannak”, de – őszintén – mégis mi erre a garancia? Nem érdemes belecsúszni kétes ügyletekbe pusztán azért, mert egy privát vonalat szeretnénk.

Ha azzal a szándékkal vásárolunk SIM-kártyát, hogy mi magunk is inkognitóban maradjunk, sokkal jobban járunk, ha a szolgáltatónál kérünk titkosítást a telefonszámra, így nem kell aggódnunk a használt SIM-kártyák veszélyei miatt.