Válts autópálya matricát és utazz a Yettellel!


A papír-alapú matricák, menetjegyek és bérletek kora lejárt: ma már többféle kényelmesebb és praktikusabb módszer létezik, a legjobb pedig az, ha ezeket egy helyen, mobilapp formájában kezelhetjük.Megmutatjuk, miért érdemes a Yettel Wallet megoldását választani!

Miért érdemes mobilapp formában kezelni a jegyek, bérletek és matricák vásárlását? A legfontosabb előnyök máris önmagukért beszélnek:

  • Nem kell személyesen sorban állni a kasszáknál
  • Nincs szükség a megállókban található automaták használatára, vagy a matricákért benzinkutakat keresni
  • Egy helyen kezelhetjük az utazásunkhoz szükséges összes vásárlást
  • A nap minden percében, akár az otthoni kanapéról is kényelmesen elérhető
  • Továbbá lottószelvényeket is vásárolhatunk


Wallettel szállni élvezet

Magyarországon jelenleg az autópályák és sok egyéb gyorsforgalmi út használata díjköteles a személygépjárművek, motorok, tehergépjárművek és buszok számára. Jelenleg az alkalmazásból tíz napra, illetve egy hónapra vehetünk matricát az egész országra, illetve a kiválasztott vármegyére - utóbbiból éves matricát is választhatunk. A matrica elnevezés persze már csak hagyomány, hiszen semmit nem kell felragasztanunk a szélvédőre: a boltban illetve elektronikusan vásárolt útdíjakat egy központi rendszer tárolja, melyet automata kamerák ellenőriznek szerte az utakon és összevetik a rendszerben található adatokkal. Emellett a szabályozás előírja, hogy meg kell őriznünk a boltban kapott bizonylatot, vagy az elektronikus visszaigazolást is.

Korábban, ha igénybe szerettük volna venni a fizetős útszakaszokat, csak személyesen tudtuk megvásárolni a matricákat, erre legtöbbször az út menti benzinkutaknál volt lehetőség. Ez sok esetben nehézkes, például éjszaka, amikor nincs nyitva minden benzinkút, illetve akkor, ha még külön keresgélnünk kell egy vásárlási pontot az utazás előtt.

Az első elektronikus megoldás, amely a Yettelnél ma is elérhető, az SMS-ben történő matricavásárlás. Ilyenkor a megadott útmutató szerint egy rövid üzenetet küldhetünk a szolgáltatás telefonszámára a rendszámmal, a matrica típusával, időtartamával és ha szükséges, a kiválasztott vármegye megadásával, majd az érkező visszaigazolást újabb üzenetben megerősíteni. Ilyenkor a sikeres vásárlásról szóló SMS szolgál utólagos bizonylatként.

Ma pedig már ennél is kényelmesebb, ha a Yettel Wallet mobilalkalmazást használjuk, amelyben több más funkció mellett az útdíjfizetés is pár koppintással érhető el. Az érthető menüben a rendszám megadása után könnyen kiválaszthatjuk a többi paramétert, így esélye sincs a félregépelésnek vagy bizonytalankodásnak. Az érvényes matricákat is az appon belül láthatjuk, ezért azt is egyszerű észben tartani, meddig és hová érvényesek.
 

Autópálya matrica 3D logó

 

Yettel Wallet Mobiljegy - 3D ikon


A tömegközlekedés is a Yettel Wallettel az igazi

Akár városi, akár hosszabb távú tömegközlekedést használunk, jegyekre és bérletekre mindenképpen szükségünk lesz. Itt a többféle szolgáltató miatt nem indult el SMS-alapú szolgáltatás a jegyek vásárlására, de a Yettel Walleten belül ugyanúgy elérjük a BKK, a Volánbusz, valamint a GYSEV járataira érvényes jegyeket és bérleteket. Ez a Yettel valamennyi számlás és kártyás előfizetője részére elérhető, aki rendelkezik elegendő hitelkerettel/univerzális egyenleggel. Számlás előfizetés esetén a megvásárolt utazási termék ára a következő telefonszámlán jelenik. Kártyás előfizetés esetén az összeg azonnal levonódik a kártya aktuális egyenlegéből.

A funkció használata kifejezetten egyszerű, hiszen gyorsan vásárolhatunk, a jegyek és bérletek az appon belül könnyen elérhetők és az ellenőrzésük sem több pár pillanatnál.

  • Az app Jegyek és bérletek ikonjára kattintva kiválasztjuk a várost vagy a Volánbusz opciót
  • Megjelöljük a kívánt terméket, majd megadjuk az érvényesség kezdetét, és ha szükséges, egyéb adatokat (például az igazolványunk számát).
  • A vásárlás befejezéséhez a regisztráció során megadott mPIN-kódot vagy a telefon biometrikus azonosítását használhatjuk, majd a jegyek típustól függően néhány percen belül érvényessé válnak.
  • Az ellenőrzéshez a Jegyek és bérletek ikonra kattintva kiválasztjuk az aktuális jegyünket.
  • A jegyérvényesítő készüléken vagy a járművön található kód beolvasásával érvényesítjük jegyünket vagy bérletünket, első ajtós felszállásnál felmutatjuk a vezetőnek. Ellenőr kérésére az érvényesített jegy részleteinél megjelenő kódot kell megmutatni.


Szerencsejáték-termékek  a Yettel Walletben


A Yettel Wallet mobilapp nem csak abban nyújt segítséget, hogy bárhol, bármikor vásárolhatunk úthasználati matricát illetve tömegközlekedési jegyet és bérletet, valamint ezeket egy helyen kezelhetjük, hanem a lottó és egyéb szerencsejáték-termékek beszerzésében is rendelkezésünkre áll. Gondoljuk tehát végig, mennyi bajlódástól, a zsebeinkben, táskánkban és az autónkban elszórt fecnitől, utolsó pillanatos kapkodástól óv meg egyetlen app használata a meglepő extrákról nem is beszélve: a Yettel Wallet bárhol, bármikor elérhető, érdemes felfedezni!


Nyerni szeretnék 

Lottó 3D logó