Ismerd meg a Yettel mobil és internet tarifáit!

 A szolgáltatásaink igénybe vételéhez arra van szükség, hogy kiválasszuk a számunkra leginkább megfelelő tarifacsomagot. Ebből viszont van jó néhány, ezért ebben a cikkben igyekszünk eligazodni közöttük. Megmutatjuk, milyen mobilos és internetes tarifák érhetők el, és megnézzük az ezek közötti különbségeket, hogy gyorsan és kényelmesen megtalálhassuk a leginkább testre szabott új csomagunkat, vagy épp áttérhessünk a meglévőről egy kedvezőbbre.


Miért fontos a megfelelő tarifa kiválasztása?

A választás előtt azért érdemes jól átnézni a lehetőségeket, mert mindenki más és más módon használja a telefonját és az internetet. Ajánlott végigböngészni minden tarifacsomagot, hiszen például, ha számodra fontosabbak az előre tervezhető költségek, valamelyik számlás megoldás a megfelelő, az alkalomszerű használathoz viszont néha egyszerűbb lehet a feltöltőkártyás változat.

Ugyanígy van tarifacsomag a sokat mobilnetezőknek, de külön kategóriát kapott a gyerekeknek szánt okosórákkal, valamint nyomkövetőkel használható megoldás is. Internet-előfizetés előtt ugyanígy végiggondolható, hogy otthoni vagy hordozható változatra van-e szükségünk, esetleg a nyaraláskor egy olyan megoldásra, amelyért csak akkor fizetünk, ha valóban használjuk és így tovább.
 

Alapfogalmak: magyarázzuk a legfontosabb tudnivalókat

A tarifacsomagok kiválasztásakor találkozhatunk néhány visszatérő kifejezéssel, amelyek ismeretében sokkal könnyebbé válik a döntés. Nézzük, melyik mit jelent!

 • Mobilnet: az adott tarifával felhasználható adatforgalom. Érdemes figyelni, rá, hogy ez a le- és feltöltés összege, tehát ne csak az alapján számoljunk, mennyi képet, videót, játékot és egyebet szeretnénk egy hónapban letölteni, hiszen ezekhez az összes többi adatforgalom (például közösségi oldalakra posztolt képek és videók, elküldött e-mail csatolmányok) is beleszámít. 
   
 • Beszéd: ide tartozik minden kimenő hívás időtartama.
   
 • Korlátlan: ez azt jelenti, hogy az adott szolgáltatás felső határ nélkül használható (természetesen a méltányosság betartásával). Tehát ha a mobilnet korlátlan, nem kell az adatforgalom nagyságával számolni, beszéd esetén pedig a lebeszélt perceket számolgatni. Egyes csomagoknál a mobilnet és a beszéd is korlátlan, másoknál csak az egyik, vagy egyik sem. Utóbbi esetekben mindig megnézhetjük, mennyi adatforgalom illetve lebeszélt perc jár a havidíjért.
   
 • Roaming: a mobiltelefonálás első évtizedeiben a határon túlra történő hívásokra, valamint a külföldről indított hang- és adatkapcsolatra extra díj, úgynevezett roaming (magyarul "barangolás") vonatkozott. A legújabb uniós szabályozások alapján az EU-n belül a legtöbb országban ez már nem érvényes, az 1-es roaming díjzónában egy bizonyos határig használhatjuk a magyar beszéd- és adatkeretünket, mintha otthon lennénk. Ezt azonban minden esetben ellenőrizni kell, hogy a kedvezmény alá nem tartozó országokban ne érjen kellemetlen meglepetés. 
  Roaming részletek ellenőrzése
   
 • Hűség: egyes csomagok előre meghatározott időszakra érvényes hűséggel vásárolhatók meg. Ez annyit jelent, hogy ilyenkor a hűségidő végéig nem mondható le a szerződés.
   
 • Le- és feltöltési sebesség: a mobilnet, pontosabban az adatkapcsolat sebessége, amely olcsóbb tarifacsomagokban kap egy elméleti felső korlátot.


Mindenkinek más tarifacsomag ideális

Jöjjenek akkor a tarifacsomagok! Első körben azt kell megnéznünk, milyen alapvető kategóriában gondolkozunk - ebből a szempontból három csoportot különböztethetünk meg.

 • Számlás csomagok
 • Feltöltőkártyás csomagok
 • Internet csomagok

Nézzük most kategóriánként az elérhető típusokat, amelyeknél röviden megmutatjuk az előnyeiket és azt, kiknek érdemes ezeket választani!

Számlás csomagok

 • Prime tarifák: Ezek jelenleg a Yettel legnépszerűbb számlás ajánlatai, mivel több extra szolgáltatással is együtt járnak. A Prime előfizetők nagyobb készülékkínálatot, több kedvezményes lehetőséget és exkluzívabb ügyfélkiszolgálást kapnak, valamint többek között 0 forintos készülékek vásárlására is lehetőségük van, 10%-os tartozékkedvezményt, születésnapi meglepetést és akciós HBO Max előfizetést érhetnek el. A készüléktámogatási extrák között szerepel például az árbeszámítással történő telefoncsere, a kötbérmentes, 30 napos cseregarancia, illetve a díjmentes szervizfutár, amely a telefon hibája esetén az ügyfél otthonában veszi át a készüléket.
   
 • Prime tarifák hűség nélkül: A fenti kategória kiemelt ajánlatai, amelyben a vásárláshoz nem szükséges előre meghatározott hűségidőt vállalnunk.
   
 • Korlátlan mobilnet tarifák: Az ide tartozó csomagokban a beszéd mellett az adatkapcsolatnak sincs felső határa, nem kell figyelni a mobil adatforgalmi számlálóját a le- és feltöltések kordában tartására.
   
 • Yettel Mini és Track tarifák: A gyerekeknek szánt okosórák, valamint az okos nyomkövetők képesek közvetlenül az internetre kapcsolódni, hogy jelzést adjanak az eszköz pontos helyéről és egyéb körülményekről. Ehhez viszont túlzás egy hagyományos tarifacsomagot választani, hiszen itt beszédre nincs szükség és az adatforgalom is csekély. Ezekre az esetekre találták ki ezt a két, speciális csomagot.
   

Feltöltőkártyás csomagok

 • Yettel Kártyás tarifa: Ez egy limitált időtartamra vonatkozó megoldás, amelybe megadott mennyiségű beszéd illetve mobilnet tartozik. Ezt manapság főként kiegészítő készülékekhez választják, amelyeket nem használnak folyamatosan, de időről időre szükség lehet arra, hogy ezekről is lehessen telefonálni és internetezni.
   

Internet csomagok

 • Otthoni internet: Manapság már nem feltétlenül szükséges vezetékes kapcsolat ahhoz, hogy az otthoni számítógépek, tévék, okoseszközök az internetre csatlakozhassanak. A router ilyenkor a Yettel megbízható hálózatát használja, de természetesen kínál vezetékes kapcsolatot is a Wi-Fi nélküli eszközökhöz, például asztali számítógépekhez. Ezt a megoldást ráadásul akár saját magunk is könnyen, gyorsan beszerelhetjük mindenféle szaktudás nélkül.
   
 • Hordozható internet: Az otthoni változathoz hasonló, ám nem helyhez kötött szolgáltatás, amellyel akár asztali gépeket, tévéket és egyéb eszközöket is az internetre csatlakoztathatunk úgy, hogy ehhez nem kell otthon maradnunk. Gyakran utazóknak, mobilis vállalkozóknak, vagy egyszerűen csak a nyaralóba ideális.
   
 • Yettel Holiday: Egy másik olyan csomag, amely nyaralóba, hétvégi házba ajánlott, hiszen az otthonihoz hasonló Wi-Fi kapcsolatot biztosít, de csak azokért a napokért kell fizetni, amikor valóban használjuk.
   
 • Yettel Net Praktikum: Szintén egy időszakosan használható megoldás, a feltöltőkártyás mobilokhoz hasonló. Ha csak ritkán van szükség az adott internetkapcsolatra, havidíj nélkül, az adathasználat mértéke alapján számolódik a díj, amely a feltöltött egyenleg erejéig működik.

   

Vedd igénybe egyedi kedvezményeinket

A fenti tarifacsomagok mellett elérhető néhány olyan kedvezmény is, amely az egyes csomagokhoz képest további előnyöket biztosít. Nézzük ezeket röviden!

 • Prime csoport: Ha a családon, esetleg a közvetlen baráti körön belül több Prime előfizetés is van, érdemes őket egy Prime csoportba összevonni. Már két előfizetés esetén is 10% kedvezményt kaphatunk így minden bevont Prime tarifára, ez 3 vagy több előfizetésnél már 15%. Emellett belföldön a csoport tagjai 0 forintos percdíjjal beszélhetnek egymással.
   
 • Digitális Jólét tarifacsomag: Az állami Digitális Jólét program támogatójaként ez a csomag egy elérhető árú megoldás azoknak, akiknek nincs szüksége nagy havi adatmennyiségekre mobilon, ideális többek között a mobilnettel ismerkedők számára.
   
 • SZIP Mobil tarifa: A Szupergyors Internet Programban való részvételre jogosultak számára érhető el ez a csomag, amely otthoni, korlátlan, vezeték nélküli internetezést kínál.

   

Telefonálj és netezz a Yettellel!

Látható tehát, hogy mind a telefonáláshoz, mind pedig az internetezéshez sokféle tarifacsomagot és kedvezményt lehet elérni a Yettel kínálatában. A sokat beszélők, a gyakran internetezők, az utazás közben is otthoni hálózatra vágyók és a csoportos előnyöket keresők egyaránt megtalálhatják a számításukat a számukra kialakított tarifacsomagokkal.
 

Ha még így is nehéz választani, nem kell csüggedni, hiszen a Yettel szakemberei rendelkezésre állnak abban, hogy segítsenek megtalálni a leginkább megfelelő konstrukciót. Ehhez a 1220-as ügyfélszolgálati telefonszám mellett a VideoChat szolgáltatás is rendelkezésre áll, amelynek segítségével a telefon képernyőjén vagy a számítógépen futó böngészőn keresztül élő, videós kapcsolatban jelentkezik be az ügyintéző. Ha mégis egyszerűbb személyesen felkeresni egy ügyfélszolgálati pontot, az online üzlet-keresőben időpontot is foglalhatunk.