Yettel Ház - tippek

 

Etikus beszerzési folyamatok és Energiahatékonysági megoldások a Yettelnél


A jogszerű, tisztességes, átlátható és etikus magatartás működésünk alapja. A jogszabályi megfelelés mellett a különböző nemzetközi szabályoknak, etikai normáknak, üzleti gyakorlatoknak történő megfelelés működésünk szerves része. Magas elvárásainkat kollégáink mellett beszállítóinktól is megköveteljük.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy az éghajlatváltozás komoly fenyegetést jelent a társadalomra és egyúttal hatással van arra, ahogyan üzleti tevékenységünket és hálózatunkat ma és a jövőben működtetjük. Fontos értékünk a környezet tisztelete, ezért arra törekszünk, hogy a nagyvállalati létünkből fakadó káros környezeti hatásokat vagy megelőzzük, vagy innovatív környezetvédelmi megoldásokkal minimalizáljuk. Így elősegítjük, hogy a természeti erőforrások és az egészséges környezet a jelen és jövő generációk számára is elérhetőek maradjanak.

A PPF Telecom Group tagjaként hosszú távú célkitűzésünk a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott 1,5 fokos klímacél elérését támogatni. A törekvés részeként, a PPF Telecom Group környezeti céljaival összhangban energiahatékonyságot célzó fejlesztések révén folyamatosan csökkentjük a működésünk mentén felmerülő üvegházhatású gázok kibocsátását.


Fenntartható és etikus beszállítói láncunk


Alapértékeinknek megfelelően célunk, hogy az üzleti etikai követelményeknek megfelelő beszállítói láncot és átlátható együttműködéseket alakítsunk ki.
Az üzleti beszállítóktól elvárt magatartásra vonatkozó előírásainkat az Általános Beszerzési Feltételek, a Szállítói Etikai elvek, illetve a szerződéseink etikai rendelkezései tartalmazzák. Az Általános Beszerzési Feltételek transzparens és biztonságos keretet alkotnak, lefektetve szerződéses jogviszonyaink alapvető sarokköveit. A dokumentumok többek közt az üzleti titokkal, etikus magatartással, szankciós listával, korrupcióval kapcsolatos részletes szabályokat tartalmazzák. Ezek megsértése a Yettel értékeivel összeegyeztethetetlen.

Beszállítóinktól elvárjuk, hogy megfeleljenek a PPF Etikai Kódexében foglalt elveknek, valamint a korrupcióra, pénzmosásra, szankciókra, emberi jogokra vonatkozó hazai és nemzetközi jogszabályoknak. Ennek érdekében szerződéseinkben kérjük a Szállítói Etikai elvek, valamint az Etikai Kódex mellékletében szereplő ún. boilerplate klauzulák elfogadását. Ezeket az Általános Beszerzési Feltételeinkbe is beépítettük.

Beszállítóinkat segítjük abban is, hogy megismertetjük velük, mit tehetnek ők a korrupció leküzdéséért és a jogszabályoknak megfelelő működésért. Ezért rendelkezésükre bocsátottuk mintaszabályzatainkat, amelyeket részben vagy egészben felhasználva megalkothatják saját szabályzataikat.

Együttműködéseink során Integrity csapatunk végez háttérellenőrzést, amelyet a felelős terület kezdeményezésére kétévente megismétel, és beszámol az ellenőrzés során felmerülő esetleges kockázati tényezőkről. Háttérellenőrzéseink során általános ellenőrzést végzünk, azonban regionális és vállalati szinten egyeztetünk kifejezetten meghatározott szociális (például munkaegészségügyi és biztonsági előírások) kritériumok jövőbeli figyelembevételéről és ellenőrzéséről is. 2022-ben beszállítóink 93%-a volt hazai, helyi partner.


A Yettel ház

Yettel székházTörökbálinti irodaházunk 2009-es átadásakor Közép-Európa egyik legnagyobb környezettudatos beruházásának számított, és napjainkban is egyike a legmodernebb és leginkább környezetbarát vállalati székhelyeknek Magyarországon. 

A hazai irodapiacon új koncepciót megtestesítő épület máig számos egyedülálló megoldással rendelkezik. A székházat több rangos hazai és nemzetközi építészeti díjjal – FIABCI Prix d’Excellence, FIABCI Hungary Fődíj, Építőipari Nívódíj – is elismerték. A ház a fenntarthatóság jegyében úgy épült, hogy a vállalat birtokában lévő nyolc hektárnyi terület csupán 7,55 százalékát foglalja el. A székházat szándékosan nem választja el kerítés a környezetétől, így organikusan illeszkedik a környező zöldterülethez, amely Natura 2000 környezetvédelmi terület szomszédságában helyezkedik el. 

Az épület kiemelten környezetbarát gépészeti megoldásokat alkalmaz: geotermikus fűtő-hűtőrendszere hazánk egyik legnagyobb, megújuló energián alapuló fűtési-hűtési rendszere. Melegvíz-ellátásának 60 százalékát 168 négyzetméternyi összfelületű napkollektor-rendszer biztosítja. Energiahatékony kialakításának köszönhetően a székház éves szinten ötszáz háztartás széndioxid-kibocsátását és áramfogyasztását képes megtakarítani.

A Yettelnél tudjuk, hogy a mentális egészség épp olyan lényeges, mint a fizikai. A kellemes munkakörnyezet a munkahelyi egészségmegőrzés alappillére, ezért fontos számunkra, hogy olyan munkakörnyezetet biztosítsunk, amely alkalmazkodik dolgozóink pszichológiai és fiziológiai igényeihez. A Yettel Ház panoráma terasza, kültéri sportpályái, konditerme és szaunája mellett 2020 óta kerti irodánk is minden kollégánk számára rendelkezésre áll, legyen szó kávézásról, mentorálásról vagy hivatalos megbeszélésről. A Yettel Garden Office bútorainak díszítésében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkái köszönnek vissza. 

A székház mellett 100 négyzetméteren 20 magaságyásban kollégáink kezdeményezésére bio közösségi kertet alakítottunk ki a közösségi gazdaságairól ismert MyFarm Harta csapatával és önkéntes munkatársaink bevonásával. Célunk, hogy a területen vegyszermentes gazdálkodással a lehető legtermészetesebb módon, önellátóan termeljünk magunknak élelmiszert. A megtermelt zöldség felét az önkéntes gazdák használják fel, a másik felét pedig jelképes adományért a munkatársak vihetik haza és az így befolyt adományt a helyi Törökbálinti Családsegítő Szolgálat számára ajánljuk fel.