3G lekapcsolás

Lekapcsoljuk 3G-hálózatunkat az egész ország területén 

A 2023-as évben elérkeztünk oda, hogy a 3G szolgáltatásunk meglévő, 2100 MHz frekvenciasávban üzemelő részét is lekapcsoljuk. Ezzel a teljes 3G szolgáltatásunk kivezetésre kerül az országban, ami érinti mind a külterületi, mind a városi területeket is. Mint ismert, a tavalyi évben végrehajtottuk a 3G szolgáltatásunk 900 MHz frekvenciasávban üzemelő részének lekapcsolását, ami jellemzően vidéki, ritkán lakott területeket érintett.

2023. május 15-én a Balaton és a Velencei-tó környékén kapcsoltuk le a 3G-hálózatunkat, amely érintette Veszprém és Székesfehérvár teljes területét is. Következő lépésben Nyugat-Magyarország területein szeptember 11-én folytattuk 3G-hálózatunk lekapcsolását.

2023. november 13-án pedig az egész ország területén lekapcsoljuk 3G-hálózatunkat.

Annak érdekében, hogy a lekapcsolás után is, minden szempontból gond nélkül használhasd szolgáltatásainkat, legalább 4G-s VoLTE képes készülékkel kell rendelkezned és megfelelő SIM kártyával.
 

Válassz készülékeink közül, melyek támogatják a 4G/VoLTE technológiát, így biztosítva a gyors internetelérést és a jó minőségű hanghívást!

VoLTE képes készülékek

Ha pedig már megfelelő készülékkel rendelkezel, ne felejtsd el ellenőrizni a készülék 4G/VoLTE beállításait!

Tudj meg többet a VoLTE technológiáról


3G-képes SIM-kártyád van?

Régi típusú SIM-kártyádat egyszerűen és díjmentesen lecserélheted a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, illetve vállalati ügyfelek a következő felületen: online kártyacsere.
 

Hol kapcsoljuk le a 3G-t?

További tudnivalók 3G hálózat lekapcsolásával kapcsolatban

Annak érdekében, hogy egyre korszerűbb technológiákon, egyre jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk előfizetőinknek, 2022. júliusában megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását, ami 2023 végéig megy végbe. Az így felszabaduló frekvenciasávokon még jobb minőségű hangszolgáltatás, és tovább gyorsuló adathálózat válik elérhetővé a korszerűbb 4G hálózat bővítésével, illetve a legújabb generációs 5G technológia minél szélesebb körű bevezetésével. A 3G hálózat lekapcsolás nem befolyásolja a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott hangszolgáltatás elérhetőségét, mivel az továbbra is elérhető marad a 2G hálózaton. Amennyiben a telefonod a fejlettebb 4G vagy 5G szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas, a jelzett időponttól a mobilinternetszolgáltatást – az igénybevétel helyének, a lekapcsolással érintett állomások elhelyezkedésének, illetve a lekapcsolás időpontjának függvényében – ugyanakkor már csak korlátozottan tudod majd igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy az adatforgalom sebességének csökkenése miatt esetlegesen nem részesülsz az eddig megszokott ügyfélélményben, amennyiben nem cseréled le meglévő, kevésbé korszerű, legfeljebb 3G adatszolgáltatás elérését biztosító készüléked. Fentiekre figyelemmel javasoljuk, hogy 2023. végéig keresd fel valamelyik üzletünket vagy válassz a webshopunkban a 4G (esetleg 4G és 5G) képes készülékkínálatunkból. 

Hasonlóan 3G-képes készülékek használatához, a maximum 3G-képes SIM-kártyák esetében is elmondható, hogy a 3G hálózat lekapcsolása nem befolyásolja a hangszolgáltatás elérhetőségét. Mobilinternet használatra azonban a lekapcsolást követően korlátozottan lesz lehetőség. Mivel ebben az esetben a készülékbe helyezett SIM kártya nem képes korszerűbb technológia használatára, így ez attól független, hogy maga a készülék már képes lenne 4G-n, vagy akár 5G-n hang- és mobilinternet szolgáltatás támogatására.

3G-képes SIM-kártyádat egyszerűen és díjmentesen lecserélheted a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, vagy vállalati ügyfélként a következő felületen: online kártyacsere.