3G lekapcsolás

2022. júliusában lekapcsoljuk a 3G hálózatunk bizonyos részeit

A 2022-es évben a 900MHz-el fedett területeken kapcsoljuk le a 3G-szolgáltatásunkat. A 900MHz technológiával érintett területek főként vidéki, ritkábban lakott területek. A teljes 3G-hálózat lekapcsolása várhatóan 2023 végéig megy végbe.

Annak érdekében, hogy a lekapcsolás után is igénybe tudj venni mobilszolgáltatást, a hálózatunkon legalább 4G-s VoLTE képes készülékkel kell rendelkezned. Válassz készülékeink közül, melyek mindegyike támogatja a 4G technológiát, így biztosítja a gyors internetelérést. 

3G-képes telefonod van?

Cseréld le készüléked a 40 000 forintos állami támogatással!

Mobilcsere program 40 000 forint támogatással 

Cseréld le mobilod az NMHH támogatásával. A támogatás mellé jár a tarifáink mellé adott készülékkedvezményünk is!
A támogatást lakossági ügyfeleink vehetik igénybe

Érdekel


3G-képes SIM-kártyád van?

Régi típusú SIM-kártyádat egyszerűen és díjmentesen lecserélheted a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, illetve vállalati ügyfelek a következő felületen: online kártyacsere.
 

Hol kapcsoljuk le a 3G-t?

További tudnivalók 3G hálózat lekapcsolásával kapcsolatban

Annak érdekében, hogy egyre korszerűbb technológiákon, egyre jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk előfizetőinknek, 2022. júliusában megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását. Az így felszabaduló frekvenciasávokon még jobb minőségű hangszolgáltatás, és tovább gyorsuló adathálózat válik elérhetővé a korszerűbb 4G hálózat bővítésével, illetve a legújabb generációs 5G technológia minél szélesebb körű bevezetésével. A 3G hálózat lekapcsolás nem befolyásolja a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott hangszolgáltatás elérhetőségét, mivel az továbbra is elérhető marad a 2G hálózaton. Amennyiben a telefonod a fejlettebb 4G vagy 5G szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas, a jelzett időponttól a mobilinternetszolgáltatást – az igénybevétel helyének, a lekapcsolással érintett állomások elhelyezkedésének, illetve a lekapcsolás időpontjának függvényében – ugyanakkor már csak korlátozottan tudod majd igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy az adatforgalom sebességének csökkenése miatt esetlegesen nem részesülsz az eddig megszokott ügyfélélményben, amennyiben nem cseréled le meglévő, kevésbé korszerű, legfeljebb 3G adatszolgáltatás elérését biztosító készüléked. Fentiekre figyelemmel javasoljuk, hogy 2022. júniusáig keresd fel valamelyik üzletünket vagy válassz a webshopunkban a 4G (esetleg 4G és 5G) képes készülékkínálatunkból.

Hasonlóan 3G-képes készülékek használatához, a maximum 3G-képes SIM-kártyák esetében is elmondható, hogy a 3G hálózat lekapcsolása nem befolyásolja a hangszolgáltatás elérhetőségét. Mobilinternet használatra azonban a lekapcsolást követően korlátozottan lesz lehetőség. Mivel ebben az esetben a készülékbe helyezett SIM kártya nem képes korszerűbb technológia használatára, így ez attól független, hogy maga a készülék már képes lenne 4G-n, vagy akár 5G-n hang- és mobilinternet szolgáltatás támogatására.

3G-képes SIM-kártyádat egyszerűen és díjmentesen lecserélheted a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, vagy vállalati ügyfélként a következő felületen: online kártyacsere.