Tájékoztatás a 2024-es díjváltozásról

Tájékoztatás a 2024-es díjváltozásról

A díjkorrekció háttere

Lakossági és kisvállalkozói számlás előfizetéssel rendelkező ügyfeleink 2024. március 5-től, az érintett dolgozói- és flotta tarifával rendelkező számlás ügyfelek pedig április 3-tól az éves inflációkövető díjkorrekció és a Yettel általi egyoldalú díjcsökkentés végrehajtása következtében a tarifa havidíjakban 15,3%-os mértékű emelkedést tapasztalhatnak. A havidíjon felüli percdíjak és SMS díjak változatlanok maradnak és a lakossági előfizetések esetén a kiegészítő adatjegyek ára sem változik.   

Azon tarifacsomagok esetében – mind lakossági, mind üzleti előfizetés esetén -, amelyek adatkerete nem teljes egészében használható fel az 1-es / EU roaming díjzónában és érintettek a díjváltozásban, ott 2024. március 5-től a felhasználható roaming adatkeretek növekednek. 

A díjváltozásról ügyfeleinket a változások életbe lépését megelőzően, megfelelő időben, SMS-ben és/vagy e-mailen, valamint számlalevélen értesítjük.    

A díjkorrekció biztosít felmondási jogot?

A díjváltozás felmondási jogot nem keletkeztet: az inflációkövető díjkorrekcióra vonatkozó ÁSZF 7.1. pontjában foglalt rendelkezések szerint az indexálás végrehajtása felmondási joggal nem jár.  

A 2024-ben ezzel egyidejűleg életbe léptetett csökkentés pedig a lakossági és kisvállalati előfizetőkre nézve kedvező módosítás, amely eset az Eht. 132. § (6) bekezdés a) pontja alapján nem jár felmondási joggal. 

  

A 2024-es inflációkövető díjkorrekció részletei