eSIM képes telefonok

Kapcsolódj eSIM-mel a Yettel hálózatához!

A telefonok rohamos technológiai fejlődése időről időre rengeteg változást hoz magával. Ebből kifolyólag nem csak a mobilok küllemében és specifikációiban találkozunk újdonságokkal, de még a SIM-kártyák kialakításában is.

Eleinte csupán a kártyák méretének csökkenését követhettük nyomon - amiért minél több helyre volt szükség az akkumulátoroknak a készülékek belsejében -, mostanra azonban egy teljesen új változat hódít a piacon: az eszközökbe beágyazott, microchipként működő eSIM.

Az eSIM gyakorlatilag a fizikai kártyák digitális verziója, amely bár funkcióit tekintve ugyanazokat a feladatokat látja el, mint elődje, de mégis sokoldalúbb lehetőséget kínál. Segítségével pár gombnyomás alatt válthatunk hálózat és hálózat között, ami sok helyzetben megkönnyíti a mindennapokat, akár még egy szervezet működését is gördülékenyebbé teheti. 

Ismerd meg a részleteket!

Amit az eSIM-kártya működéséről tudni érdemes

Ha nem is ápolunk jó kapcsolatot a technológiával, még akkor is biztos, hogy a SIM-kártyák működéséről van némi fogalmunk. Tekintve, hogy ezek az apró plasztik kártyák felelnek azért, hogy a hordozható eszközeinket összekapcsoljuk a szolgáltatónk mobilhálózatával, elkerülhetetlen, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket.

Az eSIM-ek nem olyan régen kerültek reflektorfénybe, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a rugalmas használatuknak. Ugyanis ilyen módon lehetőséget kapunk arra, hogy egy készülékhez több díjcsomagot is hozzá tudjunk adni, majd szükség esetén, pár kattintással váltani is képesek legyünk köztük. 

Ez különösen nagy segítség, hogyha a munkahelyünkön és a magánéletünkben használt telefonunkat szeretnénk “egybeolvasztani”. De ugyanígy egy nemzetközi utazásra készülve sem kell többé egy második SIM-kártyát vásárolnunk, mert ezzel a lehetőséggel a meglévő tarifánk mellett egy külföldi díjcsomagot is használhatunk. Továbbá a kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt profitálhatnak az eSIM előnyeiből, mert eszerint a szolgáltatás távoli változtatása és frissítése is működik - függetlenül attól, hogy 5 vagy 5000 alkalmazott telefonján kell elvégezni a módosításokat.

A készülék típusa meghatározza, hogy egyszerre mennyi eSIM-profilt működtethetünk, és ezek közül párhuzamosan hány lehet aktív közülük – ennek részleteiről célszerű mindig előre, “telefonspecifikusan” érdeklődni. 

Az eSIM aktiválási folyamatának lépései

Abból a tényből kiindulva, hogy az eSIM fizikai cseréje nem lehetséges, magától értetődik, hogy az aktiválása során is a megszokottól eltérő procedúrát kell követni. Az első lépés mindig a szolgáltatóval való kapcsolatfelvétel, majd a személyes igényeink pontos megfogalmazása.

Ezt követően a folyamat további része cégenként eltérhet, de ami biztos, hogy egy QR-kódos aktiválási folyamat veszi kezdetét, ami általában a következőképpen zajlik:

A felhasználói fiókba érkezik egy QR-kódot tartalmazó aktiváló üzenet. 

Ha eSIM-kompatibilis a készülék akkor rendelkezik egy eSIM-menüponttal, amit meg kell nyitni.

A menüpont megnyitásával lehetőség nyílik a levélben kapott QR-kód beolvasására, ami után nem sokkal már rá is lehet csatlakozni az új hálózatra.

Az eSIM-mel működő okosórák és tabletek aktiválási folyamata a telefonokéhoz hasonlóan működik. 

Válassz eSIM-kompatibilis készüléket kínálatunkból!

Amennyiben szívesen élnél az eSIM nyújtotta előnyökkel, kínálatunkban számos arra kompatibilis eszközt találhatsz. Android-felhasználóként a közkedvelt Samsung Galaxy S23 széria több modellje közül is választhatsz, míg az Apple-eszközök rajongójaként szinte az elmúlt 2-3 év összes terméke a rendelkezésedre áll: az iPhone SE-től egészen az iPhone 15 készülékcsaládjáig.

Kattints ide, és fedezd fel az eSIM-kompatibilis mobilok teljes választékát!  

Ugyanakkor nem csak okostelefonokban tudod kihasználni az eSIM előnyeit, hanem egyes okosórákban is. Az eSIM ezeket az órákat felruházza az okostelefontól független telefonálással, üzeletküldéssel és adathasználattal. Ennek köszönhetően akár hosszabb túrákra is elég magunkkal vinni okosóránkat, ha bármi baj történne könnyen hívhatunk segítséget.  

Fedezd fel eSIM-képes okosóráinkat ide kattintva