iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 - a legújabb iPhone sorozat


A vadonatúj iPhone 14 széria összesen négy modellt jelent: a iPhone 14-et és nagyobb testvérét, az iPhone 14 Plust, valamint a még több újdonságot felvonultató iPhone 14 Pro és  iPhone 14 Pro Max változatokat.

iPhone 14 és iPhone 14 Plus 

Super Retina XDR‑kijelző, duplakamera-rendszer a 12 MP-es fő kamerával és 12 MP-es ultraszéles látószögű kamerával, akár 4K‑s videofelvétel, A15 Bionic processzor, 3 féle tárhellyel (128 GB, 256 GB, 512 GB), 5 színben (éjfekete, lila, csillagfény, piros, kék). Por-, csepp- és vízálló.

Képernyőméret: 6,1’’ (iPhone 14), illetve 6,7’’ (iPhone 14 Plus) 

iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max 

Mindig bekapcsolt  Super Retina XDR‑kijelző, Pro kamera­rendszer 48 MP-es fő kamerával és 12 MP-es ultraszéles látószögű kamerával,  akár 4K‑s videofelvétel, A16 Bionic processzor, 4 féle tárhellyel (128 GB, 256 GB, 512 GB, 1TB), 4 színben (asztrofekete, ezüst, arany, mélylila). Por-, csepp- és vízálló.

Képernyőméret: 6,1’’ (iPhone 14 Pro), illetve 6,7’’ (iPhone 14 Pro Max) 

Minden eddiginél hosszabb üzemidő

Bármelyik modellt választod is, biztos lehetsz benne, hogy a telefonod akkor is bírni fogja, ha egész nap aktívan használod. Egyetlen töltéssel akár 20 órán át nézhetsz videókat az iPhone 14 modellen - az iPhone 14 Pro Max esetében pedig akár 29 órán keresztül is. 

Videó készítés 4K-ban 

Az iPhone 14 minden változata képes 4k felbontású videók készítésére - de nem ez az egyetlen ok, amiért a felvételeidet  látva mindenki úgy fog nézni, mint a moziban. Ha a Filmszerű módot választod, a kamera kis mélységélességgel és látványos fókuszváltásokkal rögzíti a videót, így az eredmény tényleg lenyűgöző lesz. 

Az iPhone 14 képes érzékelni, ha súlyos autóbaleset ér 

Az Ütközés­észlelés funkció a szó szoros értelmében életmentő lehet. Különleges felszereltségének köszönhetően az iPhone 14 érzékelni tudja, ha súlyos autóbaleset ért. Ilyen esetekben - hacsak a tulajdonos kifejezetten nem kéri az ellenkezőjét -  automatikusan hívja a 112-t és értesítést küld az előre beállított vészhelyzeti kontakt-személyeknek.

iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max: forradalmi újítások

Dynamic Island a képernyő tetején a notch helyett

A képernyő felső részén megjelenő jellegzetes fekete csík helyét egy dinamikus szenzorszigetnek nevezett felület veszi át a Pro modellekben. Dinamikus, mivel eredeti mérete többszörösére is megnőhet szükség esetén. Ez az intuitívan használható, élményszerű megoldás segít, hogy akár egyszerre több dolog is átlátható módon megjelenjen a képernyődön. Csak egy mozdulat, és chatelés közben megnézheted a következő elágazást a térképes navigációban vagy léptetheted a zenelejátszót. 

48 megapixeles főkamera 

Az iPhone 14 Pro modellek vadonatúj, 48 megapixeles fő kamerát kaptak fejlett quad pixel érzékelővel, melynek köszönhetően digitális zoom használata nélkül készíthetünk teljes felbontású fotókat és 4K-s videókat. 

A nagyítási lehetőségek sora is kibővült: immár 0,5x, 1x, 2x és 3x-os zoomot is választhatunk, akár Portré és Time-lapse módban is. További előrelépés, hogy gyenge fényben a fő kamerával gyenge fényben 2,5x jobb fotókat készíthetünk, és az ultraszéles látószögű kamera esetén is 2x-es a javulás az előző szériához képest. 

Always-on-display technológia 

Az új iPhone 14 Pro és  új iPhone 14 Pro Max kijelzője mindig bekapcsolt állapotban vár, így már koppintanod sem kell, ha meg akarsz nézni rajta valamit. Akkor sötétül csak el, ha zsebre vágod vagy kijelzővel lefelé teszed le, hogy ne fogyassza feleslegesen az áramot. Természetesen az akkumulátor akkor is egész nap bírja, ha a képernyőd soha nem sötétül el.

A legújabb iPhone sorozat a vadonatúj iPhone 14 széria összesen négy modellt jelent: a iPhone 14-et és nagyobb testvérét, az iPhone 14 Plust, valamint a még több újdonságot felvonultató iPhone 14 Pro és  iPhone 14 Pro Max változatokat.