Router

Otthoni és hordozható routerek


Az emberek szemében lassan a napi betevő mellé kerül a fontossági sorrendben az otthoni vezeték nélküli internet, amihez elengedhetetlen kellék a wi-fi router. Az óriási választék kicsit elbizonytalaníthatja a laikusokat, a routerek világában azonban nem is olyan nehéz eligazodni, mint elsőre gondolnánk. A kínálatunkban számos márka és verzió közül választhat, melyeket Yettel internet csomagjaink mellé biztosítunk.

Napjainkban már elengedhetetlen, hogy a routerek több készüléknek is zökkenőmentes, gyors internetet biztosítsanak, hiszen egy háztartáson belül számos eszköz csatlakozik ugyanarra a hálózatra.  A modern routerek már megbirkóznak az egy hálózaton lévő okostévé, több mobiltelefon, laptop és tablet internet használatával is. Erre az úgynevezett MU-MIMO technológiát használja (a Multiple-Input, Multiple-Output rövidítése és lényege, hogy több szálra osztja el a sávszélességet, így egy időben több eszközt is képesek kiszolgálni). Azonban minél több készülék használja ugyanazt a hálózatot, annál nagyobb teljesítményű router szükséges.  

SIM kártyás router

Használhatsz SIM kártyás WiFi routert, ha csak időnként van szükséged netre egy olyan helyen, ahol nincs vezetékes internet. 
Tökéletes megoldás ez az eszköz másodlagos net hozzáférésként a vezetékes internet kihagyása esetén is. Internet hozzáféréshez juthatsz a SIM kártyás router segítségével kiránduláson, nyaralóban. Vagy akár egy nagyobb épület olyan távolabbi részében, ahová nem ér el a már meglévő vezeték nélküli internet. A kis méretű, könnyű hordozható routereket szinte zsebre téve magaddal tudod vinni bárhová.  

A WiFi router SIM kártya foglalattal megoldja a problémát. Mindössze a készülékre van szükséged, és egy SIM-kártyára. A 4g wifi router SIM kártya foglalattal több eszköz között is megosztható, stabil internetet biztosít.

Hogyan tudom beüzemelni a SIM-kártyás routert?

A sim kártyás router beállítása a következő lépésekből áll:

  1. Találd meg a legmegfelelőbb helyet az asztali routerednek.
  2. A SIM-kártyát törd ki a készülékhez tartozó méretben!
  3. Csatlakozz a routeredhez egy laptopon vagy okostelefonon, Wi-Fi segítségével!
  4. A böngészőben megjelenő felületen töltsd ki a hiányzó adatokat! A routered alján találod a belépési és csatlakozási információkat.
  5. A megnyíló felületen add meg a PIN-kódot! Ugyanitt találod a „PIN-kód törlése” funkciót is. A PIN-kód feloldását követően OtthonNet szolgáltatásod már készen is áll a használatra.

Router elhelyezése

A router elhelyezése is fontos tényező a zökkenőmentes internethasználat során, főleg nagyobb házak és lakások esetén fordulhat elő az, hogy az épület egyik végében már nem elég erős a jel. Kisebb lakások esetén a routerek által kibocsátott jelet az erősebb falak is könnyedén leárnyékolhatják, ezért a router végső helyének praktikusság szempontjából egy központi helyet válasszunk.

A router beállítás nem egy nagy ördöngősség, minimális technikai érzékkel akár szerelő nélkül is bátran nekivághatunk. Webshopunkban találhatóak hagyományos és hordozható routerek, választható adatmennyiséggel, akár jelerősítő kiegészítőkkel is.