Bluetooth hangszóró

Bluetooth hangszóró


Úgy képzeljük a bluetooth hangszóró bejelentését, hogy a világon egyszerre több tízmillióan csapták össze tenyerüket “Ezaz!” felkiáltással. Ugyanis a hordozható hangfalnak hála további lehetőségeink nyíltak kedvenc zenéink hallgatására. Elkísérhetnek minket egy hétvégi kempingre, egy össznépi családi sütögetésre, egy rég várt baráti összejövetelre, egy kellemes vízparti pihenésre, és még sorolhatnánk napnyugtáig. 

A bluetooth hangszórókat számtalan formában, színben és tulajdonságokkal kínálják a gyártók, ezért érdemes alaposan összehasonlítani a különböző termékeket, hogy tényleg megtaláljuk Az Igazit. De hogyan válasszunk? Segítünk az alábbi szempontokkal.

Méret

Fontos átgondolni, hogyan tervezzük majd magunkkal vinni a hordozható hangfalat, hiszen számtalan méretbeli különbségeket láthatunk a kínált készülékek között. A zsebünkben vagy táskánkban szeretnék magunkkal hordozni az emlékezetes kalandokra? Esetleg csak a lakásban szeretnénk egyik helyiségből a másikba vinni? Ezek alapvető kérdések, ezért ezzel kezdjük szűkíteni az opciókat!

Üzemidő

A döntés során érdemes mérlegelni azt is, hogy mekkora akkumulátorkapacitásra lehet majd szükségünk a használat során. Ehhez két tényezőt kell figyelembe venni: az mAh mértékegységet és az eszköz fizikai méretét. Minél magasabb az mAh, annál tovább bírja majd szusszal a bluetooth hangszóró, és minél nagyobb a készülék, annál nagyobb akkumulátorral rendelkezik - ez azonban a hordozhatóság rovására is mehet. 

Strapabírás

Talán mondanunk sem kell, hogy mekkora jelentőséggel bír ez a szempont. A bluetooth hangszórókat különböző viszontagságok érhetik miközben élvezzük hangzásukat: homok, por, víz vagy kisebb sérülések (pl. a táska mélyén lapulástól), ezért érdemes megnézni a kiszemelt eszköz IP besorolását. Ez az érték mutatja meg nekünk a készülék ellenálló képességét, és mindig IPxx formátumban történik, ahol az xx első számjegye a szilárd tárgyakkal (pl. por) való ellenállását jelöli egy 0 és 6 közötti skálán, a második számjegy pedig a vízállóságról ad tanúbizonyságot egy 0 és 8 közötti skálán.  

A Yettel kínálatában számos márka bluetooth hangszórói közül válogathatunk a fenti szempontok alapján. Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt, és hosszú éveken át élvezheti majd életünkhöz adott értékét.