Headset és fülhallgató

Headset kínálat


A headset mikrofont és egy vagy két hangszórót tartalmazó, fejhallgató egység telefonhívások kényelmes lebonyolítására. A headset és fülhallgató közötti különbség az, hogy a headset minden esetben  rendelkezik saját  mikrofonnal.

A headset egyik legnagyobb előnye kompakt mérete, hisz a zsebünkben is könnyedén elfér, így úton-útfélen velünk lehetnek kedvenc zenéink, rádióműsorunk vagy podcastjeink. 

A dinamikus technológiai fejlesztéseknek köszönhetően, ma már két típusú headset közül választhatunk: vezetékes vagy vezeték nélküli. Ez abszolút az igényeinktől függ: mennyire zavar minket a vezeték, mennyire érezzük biztonságosnak azt, hogy vezeték nélkül nem esik ki fülünkből a készülék, vagy milyen árfekvésű termékben gondolkodunk. A kompakt méret ellenére azonban a headsetet - különösen a vezetékes változatot - érdemes külön, erre a célra készült tartótokban tartani, hogy megőrizzük jó állapotát, és a vezetékes esetében elkerüljük a összegubancolódást, ezáltal a vezetékek megtörését, szakadását. A gondos tartás meghozza gyümölcsét, így sokkal több évig tehet jó szolgálatot számunkra a kedvenc headsetünk, mint a megfelelő óvás nélkül. 

A kívánt headset kiválasztásánál a második legnagyobb kérdés az ár versus hangminőség. Ha egy egyszerű, piaci hasonlattal élhetünk: olcsó húsnak híg a leve. Általában a minőség és a termék ára egyenes arányban vannak egymással, így ha második lépésként ezt a szempontot vesszük figyelembe, máris lényegesen lecsökkentettük a lehetőségeink számát, azaz máris könnyebb a választás. 

Olyan formatervezési különbségek is nagy vízválasztók lehetnek a döntésnél, mint a headset formája, hogyan illeszkedik a hallójáratunkhoz, mekkora a súlya, és mindezeket összekötve, hogy mennyire kényelmes viseletet és használatot biztosít az adott fülhallgató számunkra. 

Nem is kérdés, hogy a hozzánk legjobban illő headset kiválasztása során a hangerő és a zajcsökkentés is óriási szerepet játszik. A headset esetében a hangzás és a mély hangok megfelelő visszaadásának képessége csak akkor lehet tökéletes, ha a headset légmentesen illeszkedik hallójáratunkba. Enélkül a hangkép szétesik, a mély hangok elvesznek, és olyan idegen, távoli lesz az egész hangzása. 

A Yettel kínálatában számos márkás headset közül válogathatunk a fenti szempontok alapján, legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli változatról. Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt, és hosszú éveken át élvezheti majd általa a kedvenc zenés vagy rádiós darabjait. Jó nézelődést!