A legjobb autós töltők – segítünk a választásban!

A technológia fejlődésének és a megnövekedett fogyasztói igényeknek köszönhetően a telefongyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az akkumulátorok teljesítményének növelésére. Azonban az egész napon át tartó, intenzív mobilhasználat még a legnagyobb kapacitású aksikat is képes próbára tenni, ezért az autós telefontöltőket napjainkban is a leghasznosabb készüléktartozékok közé sorolhatjuk. 

A piacon több típus közül is választhatunk. A következő bekezdésekben bemutatjuk, melyek ezek, és milyen szempontok szerint érdemes mérlegelni közöttük. 

Autós töltők típus szerint –  erre figyelj, mielőtt választasz!

Ha sok időt töltesz a volán mögött, szinte biztos, hogy a javadra válik az autós töltő. Ami viszont már kérdés, hogy pontosan melyik fajta passzol legjobban az igényeidhez. A különböző teljesítményű és kialakítású kiegészítők széles kínálatából válogathatsz, ezért néhány gondolattal segítünk megtalálni a neked tökéletes terméket.

A klasszikus verzió: USB-vel működő autós töltő

Az autós töltők klasszikus verziói az USB-csatlakozóval működő típusok, amelyek értelemszerűen egy vagy több USB-porttal rendelkeznek, hogy útközben is biztosítani tudd a készülékeid számára megfelelő töltöttséget. Ezek az eszközök általában az autó szivargyújtó portjába csatlakoztathatóak, és megfelelő kábellel akár a laptopoddal és tableteddel is kompatibilisek.

Döntési tényezők: töltési sebesség és USB-portok száma

Amikor dönteni szeretnél közöttük, elsősorban két szempontot célszerű figyelembe venni: a töltési sebességet, valamint a portok, azaz kimenetek számát.

Ahogyan említettük, a több USB-kimenettel rendelkező kiegészítők sokoldalú felhasználásra adnak lehetőséget, mert így akár több eszközödet is töltheted egyszerre. Tehát ha az okostelefonod mellett lapul vezeték nélküli fülhallgató, laptop vagy tablet is, feltétlenül a 2-4 kimenettel felszerelt típusok között keresgélj.

Ezzel összefüggésben érdemes odafigyelned a töltési sebességre is. Ennek optimális értéke a töltendő készülékek szükségleteitől függ. Ökölszabályként érdemes megjegyezni, hogy egy jó eszköz portonként minimum 2100 mAh (2.1A) teljesítményre képes. Bár az okostelefonnak 1000 mAH (1A) is bőven elegendő, a táblagépnek viszont garantáltan szüksége lesz a nagyobb kapacitásra. 

Tehát minél több eszközt szeretnél árammal ellátni, miközben vezetsz, annál erőteljesebb autós töltőt tanácsos vásárolnod. 

Ha kábelmentes alternatívát keresel: vezeték nélküli autós töltő

Ha eggyel újabb, modernebb és komfortosabb lehetőségre vágysz, akkor a vezeték nélküli autós töltők jelentik a megoldást. Az újhullámos tartozékok egytől egyig az elektromágneses indukció elvén, a Qi-szabványt használva működnek. Ennek köszönhetően egyfajta töltőpadként funkcionálnak, amelyekre elég ráhelyezni a telefonodat, és a töltés azonnal kezdetét veszi.

Tekintve, hogy ebben az esetben nincsenek kábelek, amelyek megsérülhetnek, általánosságban véve tartósabb konstrukciók, mint az USB-porttal rendelkező társaik. 

Választási szempontok: kompatibilitás és kialakítás

A vezeték nélküli autós töltő kiválasztásakor fontos figyelembe venni az okostelefonnal való kompatibilitást, ugyanis nem minden készülék rendelkezik az ehhez szükséges technológiával. Így vásárlás előtt a legfontosabb lépés ellenőrizni a mobil specifikációit.

Ezen túl a töltőpadok kialakítása is tovább szűkítheti a lehetőségek listáját. Csupán egyéni ízlés kérdése, melyik rögzítési típus a kézenfekvőbb. Ilyen módon dönthetsz szellőzőrácsra, műszerfalra vagy szélvédőre felhelyezhető típus, valamint a mechanikus és a mágneses rögzítést lehetővé tévő kiegészítő mellett.

Vezetés közben is kihasználhatod a gyorstöltés előnyeit

Akár a hagyományos USB-s, akár a kábelcsatlakozás nélküli töltők nyerték el a tetszésedet, mindkét kínálatban találhatsz gyorstöltési funkcióval ellátott modelleket. Függetlenül a telefon fajtájától, ezek a tartozékok általában az androidos készülékekkel és az Apple iPhone-okkal egyaránt kompatibilisek, ezért ilyen szempontból is megversenyeztetheted a neked szimpatikus autós töltőket.

Válogass a legjobb autós telefonakkumulátor-töltők közül kínálatunkból!

A Yettel széleskörű kínálatában megtalálhatod az ár-érték arányban tökéletes autós töltőt. Ha segítségre van szükséged a választáshoz, bátran tedd fel kérdéseidet kollégáinknak, akik készséggel segítenek személyre szabott döntést hozni.

A teljes kínálatot ide kattintva érheted el!