Autós töltő

Autós töltő


Az autós töltőt neked találták ki, ha gyakran kezd merülni a telefonod a nap kellős közepén, vagy gondot okoz, hogy elindulj a telefonoddal egész napra egy töltéssel. Napjainkban a telefonunk mindennapjaink elengedhetetlen kelléke. A felgyorsult világban sokat kell utaznunk, ezt az időt pedig hasznosan is tölthetjük okos eszközeink használatával. 

Akkor is hasznos tud lenni, ha nem használsz minden nap autót, mert nyaraláskor, kiránduláskor, nagyobb úton egy autós telefontöltő segítségével rá tudsz tölteni a telefonodra. Az utasaid is meghálálják, ha tartasz egyet a kocsidban, mert bármikor jól jöhet egy hosszú út alatt a zenehallgatás, internetezés, fotózás, vagy videónézés közben a telefontöltés. Ha napközben nem a kocsidban ültél, de a telefonod sokat használtad, a kocsiba beülve azonnal rá tudsz tölteni a készülékedre egy szivargyújtós töltő segítségével, hogy ne merülj le és elérhető maradj. Télen a hideg megterheli az akksikat, így gyorsabban merülnek a telefonok. Nyaraláskor az utazás közben biztos lesz olyan lurkó vagy felnőtt, akinek már korábban szüksége lesz a töltőre mint gondolnád. Az autós töltő jelentősen megkönnyíti az életet. Praktikus, ha út közben folyamatosan bedugva tartjátok a telefont, amelyről a térképet nézitek.

Az autós töltőt minden 12/24V-os gépkocsiban lehet használni. Először a szivargyújtó aljzatba kell csatlakoztatni a töltőfejet, ezután a készülékbe. Fontos, hogy a telefont nem szabad  őrizetlenül a töltőn hagyni. Válassz a telefonod töltőnyílásával megegyező kimenetet a töltőfejhez. Léteznek olyan autós töltők, amelyeken több USB bemenet is van, így ha utasaidnál van kábel, vagy vásárolsz több fajta kábelt, többen is tudjátok majd egyszerre használni. Sok autós töltő esetében több töltési sebesség közül is lehet választani, a gyorstöltő opcióval expressz fel lehet tölteni egy telefont. Válassz az autós töltő adaptered mellé a telefonodnak megfelelő kábelt, például  micro USB kábelt, vagy C-típusú kábelt

Többféle eszköz, telefon vagy tablet, Iphone, Android vagy Windows készülékek töltésére egyaránt alkalmasak az autós töltők. Fontos azonban odafigyelni a minőségre, hiszen a rossz anyaghasználatú, utángyártott töltő tönkreteheti a telefont.