Villámgyors ügyintézés extrákkal: próbáld ki a Yettel appot!


Ügyintézés kényelmesen, a kanapéról? Igen, ez már megoldható, ráadásul akkor sem kell bemenni az ügyfélszolgálatra, ha szakértői segítségre van szükség. A Yettel app segítségével mindent megoldhatunk számlafizetéstől tarifacsomag-váltásig, ráadásul olyan extrákat is igénybe vehetünk innen, mint a parkolás vagy az üzletkereső. Cikkünkben részletesen megmutatjuk, hogyan szerezhető be a Yettel mobilos alkalmazása, és mi mindent intézhetünk egyszerűen a használatával.

Letöltöm az appot!

Pillanatok alatt használatba vehető

Manapság, amikor százfelé szakadunk a munka, háztartás, egyéb kötelességek közepette és alig jut idő pihenésre, nagyon hasznossá váltak azok a megoldások, amelyek időt és energiát takarítanak meg számunkra. Szerencsére a mobil előfizetésünkkel és az ehhez kapcsolódó tevékenységekkel már nem feltétlenül szükséges bemenni egy ügyfélszolgálatra, és ott kivárni a sorunkat - a legfontosabb funkciókat ugyanis távolról, akár az otthoni kanapéról elintézhetjük a Yettel app segítségével.

 

Az app mindkét nagy, mobilos operációs rendszerre könnyen elérhető: az iOS rendszert (tehát iPhone-t) használók az App Store, míg az összes Android-alapú készülék tulajdonosai a Google Play kínálatában megtalálhatják. Ráadásul most már a Huawei saját alkalmazásboltjából, az AppGallery-ből is telepíthetjük. A Yettel app minden esetben ingyenes, és ha nem az otthoni wifin töltjük le, akkor sem jelent nagy terhelést az adatkeretünkre, hiszen az iOS változat mindössze 72, az androidos pedig 30 megabájtos.

 

A gyors telepítés alatt csupán saját azonosításunkat kell elvégeznünk, ezt követően akár a telefonunk biometrikus módszerével, tehát például az ujjlenyomat-olvasó használatával léphetünk be.

 

Yettel Alkalmazás

Virtuális ügyfélszolgálat a zsebünkben

Nézzük tehát először pontokba szedve, majd pedig részletesen is, mi mindent tudunk használni a Yettel appban!

 • Számlabefizetés
 • Egyenlegfeltöltés
 • Információ az adatfogyasztásról
 • Adatjegy-rendelés
 • Tarifacsomag-váltás
 • Üzletkereső
 • Chat egy kollégával, akár videós formában
 • Egyéni ajánlatok böngészése
 • Parkolás
 • Otthoni szolgáltatások megtekintése és megrendelése
 • Wi-Fi router jelerősségének mérése

Érdemes tudni, hogy bár a fenti szolgáltatások legtöbbje alapértelmezésben Yettel előfizetők számára érhető el, egyes funkciókat azok is használhatnak, akik még nem a szolgáltató ügyfelei. Ilyen az OTS aktiválás, a különféle ajánlatok megtekintése, vagy a hírlevél-feliratkozás.

Számlák, egyenlegek és tarifák egyszerűen

Számlás előfizetés esetén könnyen megnézhetjük, van-e olyan tétel, amely befizetésre vár, és az app felületéről néhány koppintással magát a befizetést is elintézhetjük. Feltöltőkártyás ügyfelek számára is könnyen átlátható, hogy áll az egyenlegük, a számlás előfizetők pedig a parkoláshoz és egyéb mobilszámlás vásárlásokhoz használt hitelkeretet is feltölthetik. Hasonlóképpen azt is ellenőrizhetjük, hogy mennyit használtunk el az aktuális adatforgalmi keretünkből, így egyszerűen kordában tarthatjuk a felesleges adatéhségben szenvedő alkalmazásainkat, illetve szükség esetén kiegészítő adatjegyet vásárolhatunk, vagy egy megengedőbb tarifacsomagra válthatunk.

A tarifacsomagok váltását is az appon belül tudjuk elindítani: megnézhetjük, milyen egyéb csomagok érhetőek el számunkra, majd pedig szintén néhány koppintással meg is oldhatjuk az átállást.

Kell egy kis segítség?

Korábban sokan azért mentek be személyesen valamelyik ügyfélszolgálati pontra, mert valamilyen speciális kérdésüket egy szakértő kollégánknak szerették volna feltenni. A Yettel app már ezt is kiváltja, ugyanis innen indítva minden lakossági ügyfél számára elérhető a Chat szolgáltatás. Ezt a funkciót minden nap 8 és 18 óra között lehet használni, az “Egyéb” menü “Kapcsolat” pontjában találjuk. A Chat szolgáltatást egyébként telefon mellett számítógépen, böngészőből is használhatjuk. Csupán arra kell figyelnünk, hogy a videós ügyintézés megkezdése előtt legyen kéznél személyi igazolvány és lakcímkártya az azonosításhoz.

 

A videós beszélgetéshez semmilyen extra szoftvert vagy szolgáltatást nem kell telepíteni és szaktudást sem igényel. Az ügyintézőnél akár fizikai termékeket, kiegészítőket is vásárolhatunk, amelyek házhozszállítással is elérhetőek, de a legtöbb ügyfélszolgálati kérést is elintézik - ha valami mégis személyes jelenlétet igényel, pontosan elmagyarázzák a teendőket. Íme az összes olyan funkció, amely VideoChat segítségével intézhető:

 
 • Éves adategyeztetés feltöltőkártyás ügyfeleknek
 • Szerződéskötés új kártyás vagy számlás előfizetésre, meglévő előfizetés készülékcseréje
 • Tarifacsomag-váltás
 • SIM-kártya vagy hívószám cseréje
 • Szolgáltatás megrendelése, lemondása, módosítása
 • Segítségnyújtás a Netshopon történő megrendelésben, akár képernyőmegosztással
 • Saját névre történő átírás kártyás előfizetés esetén
 • Számlázással kapcsolatos kérdések
 • Műszaki segítségnyújtás

Egyre több extra

A Yettel app azon kívül, hogy a közvetlen, szolgáltatóval kapcsolatos funkciókat ellátja, egy sor extrát is kínál, hogy minél több feladatot tudjunk egy helyen elvégezni. Az egyik ilyen a parkolás kezelése: néhány koppintással, térképen találjuk meg, hová parkolunk, majd pedig innen fizethetjük a parkolási díjat is - tehát nincs szükség készpénzre vagy egyéb fizetési módra, az összeg egyszerűen hozzáíródik a következő telefonszámla összegéhez.

 

Egy sor otthoni szolgáltatás is elérhető már a Yettel app felületéről. Megnézhetjük a Yettel TV aktuális ajánlatait, megrendelhetjük a szolgáltatást vagy módosíthatjuk a csomagunkat. Aktiválhatjuk az otthoni Wi-Fi hálózat ideiglenes elköltöztetését - ezzel akár egy rövidebb utazásra, nyaralásra is magunkkal vihetjük teljes otthoni hálózatunkat, ingyenesen legfeljebb tíz napig, amelyet további 10 nappal toldhatunk meg, akár az appból megrendelve. Emellett pedig az otthoni hálózat leghatékonyabb kialakításához megmérhetjük a router jelerősségét - így aztán megtalálhatjuk a lakás legideálisabb pontját, ahonnan minden helyiségbe eljut a gyors és akadásmentes kapcsolat.

 

Szintén a Yettel appban találjuk meg az online veszélyek, kártevők és támadások ellen használható Netpajzs bekapcsolását, a készülékbiztosítás ügyintézését, valamint a külföldi utazások, nemzetközi hívások során érvényes roaming információkat is.

 

A Yettel app kínálata folyamatosan bővül, de már most is annyi mindent intézhetünk el erről a felületről, hogy lassan külön feladatokat kell kitalálnunk magunknak, amiért el kell indulnunk otthonról!