Samsung Galaxy S23 | S23+ | S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 széria - csúcskészülékek újratöltve

A Samsung Galaxy S23 széria okkal arat nagy sikert az Androidos készülékekért rajongó felhasználók körében - ezek a telefonok sok szempontból csúcsminőségű specifikációkat és széles körű elérhetőséget kínálnak. Az új termékvonal tagjai - beleértve ebbe az alapmodell mellett felbukkanó Galaxy S23 Plus-t és Ultrát -, rengeteg közös tulajdonsággal rendelkeznek, de ez még nem jelenti azt, hogy nincs köztük különbség.

Közelebbről megvizsgálva őket több apró, eltérő paraméterre bukkanhatunk, amelyek épp elegek ahhoz, hogy személyre szabottan tudjunk választani közülük. Írhatnánk úgy is, hogy az újhullámos Galaxy mobilok egymás finomhangolt változatai, amelyek bár nagyszabású frissítéseket ezúttal nem hoztak magukkal, de mégis előrelépést mutatnak az elődjeikhez képest.

A csúcskategória finomhangolása - íme a Samsung Galaxy S23

A Galaxy S23-nél a Samsung gyártói sok mindenben úgy döntöttek, hogy megőrzik a készülék elődjének legjobb tulajdonságait, természetesen némi változtatás fejében. Az új széria alapmodellje így nagyobb akkumulátort (3900 mAh), új processzort (Qualcomm Snapdragon 8 Gen) és némileg frissített fényképezőgép-algoritmusokat kapott, amelyek javítják a gyenge fényviszonyok között készített felvételek minőségét. Bár ezek az upgradek mindenképp értékelendőek, valójában csak apró módosításokról beszélhetünk, így az S22-t használók számára sok minden a megszokotthoz hasonlóan fog működni. 

Ismerd meg a Samsung Galaxy S23 telefonok teljes családját!

A Galaxy S23 szériában található telefonok nem csak a korábbi generációs mobilokhoz, de egymáshoz képest is sok ugyanolyan, vagy közel hasonló attribútummal lettek felszerelve. Mind az S23, az S23+ és az S23 Ultra ugyanazt a processzort kapta, méghozzá a Snapdragon 8 Gen 2-t, amely mindhárom esetben 8 GB RAM-mal párosul. Ez a kombináció bőven elegendő lesz a többfeladatos munkavégzéshez, a játszáshoz, de akár a zökkenőmentes streameléshez is.

Előny és egyezés még a három telefon esetén az USB-C töltőport és a full HD élményt biztosító, 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkező Dynamic AMOLED 2x kijelzők. Méreteikben azokban már minimálisan eltérnek: amíg az S23-nak 6,1”-os, az S23+-nak 6,6”-os, az Ultrának pedig 6,8”-os képernyő jutott. Ugyanilyen növekvő tendencia mutatkozik meg az akkumulátorok kapacitásában és üzemidejében is, mert amíg az alapkészülék belsejében egy 3900 mAh-es, addig a Plus-ban egy 4700 mAH-es, az Ultrában pedig egy egészen kiemelkedő 5000 mAh-es aksi található. 

A kamerarendszer tekintetében az S23 és az S23+ egy az egyben megegyezik; egy 50 megapixeles nagylátószögű, egy 12 megapixeles ultraszéles és egy 10 megapixeles teleobjektívből áll. A 22-es széria specifikációit ismerve óriási ugrásról ugyan nem beszélhetünk, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a szett még mindig a piacon elérhető legjobb telefonos kamerarendszerek egyike.

Ilyen téren a Samsung S23 Ultra viszont felülmúlta az elvárásainkat, mert az egy évvel korábbi változatához képest egy 200 megapixeles, széles látószögű főkamerával gazdagodott. Akik szeretnek fotózni, imádni fogják, mert több fényt képes engedni az érzékelőre, és így még részletgazdagabb felvételek készítését teszi lehetővé. A tárhelytakarékosság jegyében a Samsung tervezői ennél a modellnél a pixel binning technológiát is frissítették, ami mind a 16 pixelt képes egyszerre használni. Ennek köszönhetően a kép ugyanolyan tökéletes marad, anélkül, hogy túl sok helyet foglalna a készüléken.

Jó hír emellett, hogy az S23 Ultra továbbra is megtartja a beágyazott S-Pen-t, amivel feljegyzést írhatunk, rajzolhatunk és még könnyebben kezelhetjük a telefon felületét.

Az újgenerációs Samsung telefonok között Te is megtalálhatod a neked ideálisat!

Ha egy komplex és minden szempontból prémium telefont keresel, az újgenerációs Samsung készülékek között Te is megtalálhatod a neked ideálisat! Bármelyiket is választod hosszú távra tervezhetsz, ugyanis mindhárom modell négy generációs Android-, és 5 évnyi biztonsági frissítést ígér. 

Kedvet kaptál? Irány a Yettel kínálata!