Nokia mobiltelefonok

Nokia telefonok a Yettel kínálatában

Papírgyárként indult és számos más termékkel is foglalkozott, de végül a mobiltelefonok piacán ért révbe: a Nokia több évszázados múltra visszatekintő, lenyűgöző történettel rendelkezik, és ezért is olyan nagyszerű, hogy még jelenleg is a legnagyobb telefongyártók között említhetjük.

Népszerűségét egyszerre köszönheti a mindig megbízható, és ár-érték arányban mindenki számára elérhető készülékeinek, amelyek között a belépő szintű és a középkategóriás modellek egyaránt szignifikáns specifikációkkal rendelkeznek. Ráadásul jó ideje már, hogy a finn vállalat mögött a HMD Global áll, amelynek kiemelt célja a fenntartható mobilgyártás propagálása. Ennek köszönhetően a Nokia telefonok környezetvédelmi szempontból is kiemelkednek a vetélytársaik közül. 

Nokia - a strapabíró és megbízható mobiltelefon

Aki a ‘90-es évek elején született (vagy akkoriban vásárolta meg az első mobilját), bizonyára emlékszik még arra az érára, amikor a telefonpiacot a Nokia uralta. Bár mostanra hátrébb szorult a hierarchiában, de ennek ellenére még mindig impozáns - és árkategória szerint igencsak széleskörű - termékpalettát kínál a fogyasztók számára… és ez még nem minden!

Mutatjuk a Nokia telefonok legszámottevőbb előnyeit!

Mindenki számára elérhető alternatíva

Amikor elérkezik a telefonvásárlás ideje, a legtöbben egy olyan megfizethető készüléket keresünk, amely több felsőkategóriás funkcióval rendelkezik, ezzel garantálva a maximális felhasználói élményt. Ilyen szempontból a Nokia készülékek tagadhatatlanul kiemelkedőek, és ár-érték arányban elérhető alternatívát kínálnak, hiszen a márka alapfilozófiája szerint egy telefon mindenkié, függetlenül a költségvetéstől.

Így bárki nézi végig a Nokia választékát, biztos, hogy találni fog egy tartós, elegáns kialakítású és a legfejlettebb technológiai innovációkkal felvértezett, pénztárcabarát modellt. 

Kiemelkedő biztonság

Ami a mai telefonokat illeti, napjainkban egyre nagyobb jelentősége van a biztonsági funkcióknak. A HMD Global ártatt gyártott készülékek ilyen szempontból is a stabil működésre és megbízható felhasználásra építenek, mert rendszeres szoftver- és biztonsági frissítésekkel vannak ellátva. Ezért egy modern Nokia telefon megvásárlásával, a biztonsági frissítésekre havi jelleggel 3 éven keresztül, míg az operációs rendszer frissítéseire 2 éven át számíthatunk. 

Hosszú élettartamú készülékek a fenntarthatóság jegyében

Minél kevesebbszer cseréljük le telefonjainkat, annál többet teszünk a bolygóért - ezt szem előtt tartva, a Nokia készülékeit fenntartható módon tervezik és építik. Az iparágban ismert átlaghoz képest ezek a mobilok jóval szigorúbb és több - 50 különféle - termékteszteknek vannak alávetve. Ennek a környezetbarát üzletpolitikának hála, a HMD bekerült a fenntartható gyakorlatok iránti elkötelezettség alapján auditált vállalkozások legjobb 6%-ába, amiért 2021-ben arany fokozatú EcoVadis fenntarthatósági minősítést is kapott.

A legújabb Nokia telefonok elérhető áron

Az elmúlt években a Nokia több új modellel is megjelent a mobilpiacon, ám ezek elsősorban a belépő- és középkategóriás kínálatot erősítik. Ennek fényében, jelenleg a G-széria termékeit, és azon belül is a következő bekezdésekben bemutatott mobilokat érdemes szemügyre venni.

Nokia G22 - az okostelefon, amit otthon is megjavíthatsz

Az idei évben debütált a Nokia G22, amely kétségtelenül az egyik legérdekesebb modell a mai mobilkínálatban. Kifejezetten azok fognak rajongani érte, akik szeretik maguk megoldani a felmerülő technikai problémákat, ugyanis ennél a telefonnál a HMD Global az iFixittel kollaborálva dolgozott együtt.

A gyakorlatban ez nem jelent mást, minthogy akár a hátlap sérül meg, akár a kijelzővel, töltőcsatlakozóval vagy akksival akadnak problémák, mindenki magának rendelheti meg a javításhoz szükséges új alkatrészt, és cserélheti ki azt.

Emellett a G22 több paraméterével is felhívja magára a figyelmet, legyen szó a(z):

  • 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült hátlapjáról,
  • 2 GB virtuális RAM-ot biztosító memóriabővítési funkcióról, 
  • 50 megapixeles hátlapi kameráról,
  • AI képalkotó algoritmusról, 
  • USB-C csatlakozójáról,

nem utolsó sorban pedig az 5050 mAh kapacitással bíró akkumulátorról, amely akár három napon keresztül is bírja a gyűrődést töltés nélkül. Legnagyobb hátránya a kijelzője, ezért, aki korábban AMOLED-hez szokott nem lesz odáig a HD-felbontást nyújtó LCD IPS-képernyőért.

Nokia G50 - a kedvező árban elérhető 5G készülék

Napjainkban egyre nagyobb igény van az 5G-kompatibilis készülékekre, ezért, ha szeretnénk egyet, már nem is kell minden áron a zsebünk mélyére nyúlni. Amennyiben nálad is kritérium az újhullámos mobilhálózat elérése, akkor a Nokia G50 az egyik legkedvezményesebb lehetőség, amit a piacon találni fogsz.

Ennek a modellnek előnye még a szintén nagy kapacitású 5000 mAh-s akkumulátor, az NFC - és ha szereted a nagy képernyős telefonokat -, akkor bizony a 6,82”-os kijelző is. Bár a készülék használata így biztos, hogy kétkezes mutatvány, de az ujjlenyomat-olvasó ennek ellenére épp az optimális ponton helyezkedik el. Amire fel kell készülni, hogy az átlagon felüli méret nem elenyésző súllyal párosul, ami a készülék hosszas használata közben kényelmetlenségeket okozhat. 

Mindezt azonban kompenzálja a jack csatlakozó, az esztétikus és jó minőségű műanyag hátlap, valamint annak a ténye, hogy a hároméves frissítési lehetőség ebben az esetben is havonta a rendelkezésünkre áll.

Nokia G42 - ha a G22 és a G50 kombinációját keresed

A Nokia G42 szintén idén került a kínálatba, amely tökéletes kombinációja a korábban bemutatott G22-es és G50-es modellnek. Tekintve, hogy 5G-s kapcsolatot kínál a felhasználási élmény garantált, ráadásul az akkumulátor teljesítménye ebben az esetben is az 5000 mAh-rel operál.

A G22-hez hasonlóan ennél a készüléknél is lehetőséged van felmérni a képességeidet, ugyanis a képernyőt és a hátlapot QuickFix-készlettel akár otthon is lecserélheted, elkerülve ezzel a borsos szervizdíjakat. Az 50 megapixeles hátlapi kamera és az USB-C csatlakozó szintén adott, ami viszont haladás, hogy amíg a G22-es telefonokba csupán az Unisoc T606-os chipjei kerültek, addig a G42-es mobilok már Snapdragon 480+ processzorral pörögnek.

A kijelző tekintetében, azonban nincs hatalmas előrelépés, a korábbiakhoz hasonlóan maradt a HD-minőség és az LCD IPS, kiegészítve egy kis extra fényerővel.

Itt az idő felfedezni a Yettel teljes Nokia választékát!

Mindent összevetve egy Nokia okostelefon az átlagfelhasználók számára több mint elég. Amellett, hogy egy egészen erős kameratechnológiával rendelkezik, töltés nélküli üzemideje a csúcskategóriás készülékekkel is felveszi a versenyt, ami mellett a kiváló formatervezése és a stapabíró szerkezete hosszú távon is megbízhatóságot garantál.

Ha még szívesen elkalandoznál a Nokia-birodalomban, a Yettel kínálata csak Rád vár!