var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

Adattárolás

Memóriakártyák


A microSD memóriakártyák telefonhoz csatolásával lehetővé válik a készülékek adattárolási kapacitásának könnyű, olcsó és gyors bővítését. Ha kinőtted a mobilod gyári tárhelyét, pillanatok alatt bővítheted. Csupán egy különálló, jó minőségű és megfelelő adatátviteli sebességgel rendelkező memóriakártyát kell beletenned.  

SD Memóriakártya méretek

A legnépszerűbb típus ma az SD memóriakártya, ami a Secure Digital rövidítése. A kártyák három különböző méretben kaphatók.

A sima SD kártya rendelkezik a legnagyobb mérettel (32x24x2,1 mm). Egy kicsit nagyobb, mint egy postabélyeg, és olyan eszközökben használható, mint kamerák, fényképezőgépek. 

A miniSD formátum körülbelül fele akkora, mint a teljes SD-kártya, és nem túl népszerű, mert a mérete még mindig túl nagynak bizonyul telefonok esetében.

A  microSD memóriakártyák a méret szerinti sorban a legkisebbek. A jóval kedvezőbb mérete miatt (15x11x1 mm) ez az a memóriakártya, ami elsősorban az okostelefonjaink bővített memóriájaként a legnépszerűbb adattárolási forma. 

SD Memóriakártya típusok

A microSD-kártyát legfeljebb 2 GB információ tárolására tervezték, bár néhány 4 GB-os verzió is létezik.

A microSDHC kártyákat (Secure Digital High Capacity) viszont már legfeljebb 32 GB adat tárolására képesek. 

A microSDXC (Secure Digital eXtra Capacity) kártyákat pedig 32 GB és 2 TB közötti adatmennyiség tárolására tervezték. 

Fontos tudni, hogy a telefonunk melyik verziót tudja kezelni. Számos újabb széria képes már a microSDXC kártya befogadására is. A legtöbb modern Android telefon a microSDHC kártyával kompatibilis.

MicroSD-kártya vásárlásakor gyakran tartalmaz egy adaptert is a csomag. A kisebb kártya az adapterbe csúsztatva  behelyezhető olyan eszközökbe is, amelyhez teljes méretű kártya lenne szükséges - például a számítógépéhez, laptophoz, amik csak SD vagy miniSD-kártyaolvasóval van ellátva. Az adapternek köszönhetően, amikor micro-SD kártyát vásárolsz, rögtön kapsz egy miniSD és egy teljes méretű SD kártyát is. Ez elég praktikus, amikor képeket vagy videókat szeretnél továbbítani telefonodról a számítógépedre.

Az Android készülékek közül kimondottan sok modell bővíthető belső memóriával rendelkezik.  A Google és Apple által gyártott mobiltelefonokra viszont jellemző, hogy nem lehet memóriakártyával bővíteni őket.  Mielőtt bármit is tennél, győződjön meg arról, hogy a telefonod bővíthető SD-kártyával! Mivel nagyon sok különböző vállalat gyárt sokféle típusú Android-telefont, olyanokkal is találkozhatsz, amelyekben nincs erre lehetőség. Ha nem vagy biztos benne, hogy a te készüléked rendelkezik SD kártyának dedikált, úgynevezett slot-al, vizsgáld meg a telefon külsejét, hátha megtalálod a megfelelő nyílást, vagy ragadd meg a kézikönyvet és nézd meg, mit ír. 

Egy memóriakártyával sok gigabájtnyi extra helyet nyersz a telefonodnak a tartalmak tárolására. Így mindig magaddal viheted a kedvenc zenéidet, fényképeidet, vagy akár jó pár filmet is.