Elegáns okosórák

Elegáns okosórák a Yettelnél

Az okosórák napjaink egyik legnépszerűbb digitális eszközeivé váltak. A klasszikus karórák formavilágát idéző modern készülékek tudása messze túlmutat a pontos idő megmutatásán. Márkától és modelltől függően, stílusos kiegészítőknek álcázva számos funkcióval rendelkeznek: a hívásfogadástól kezdve az NFC-s fizetésig, nagyon sokféleképp használhatjuk őket. Segítségükkel nincs szükség arra, hogy állandóan telefonközelben legyünk, a legfontosabb hívásokra, üzenetekre az okosóránkon keresztül is reagálhatunk.

Milyen funkciói vannak egy elegáns okosórának?

Ahány ember, annyi felhasználói szokás – mindenki más okból dönt egy okosóra mellett. Míg vannak, akik az egészségügyi állapotuk nyomonkövetése miatt érzik szükségét egynek, addig mások így próbálják meg munka közben kiszűrni és priorizálni a beérkező üzenetek, értesítések jelentőségét, anélkül, hogy elveszítenék a figyelmüket.

Az alábbiakban bemutatjuk az okosórák legjobb kényelmi funkcióit.

Hang- és szöveges üzenetek küldése, hívásfogadás

Bár egy okostelefon teljes komplexitását nem, de a legfőbb funkcióit az okosórák is képesek leképezni. Ennek köszönhetően a használatukkal hang-, illetve szöveges üzeneteket is küldhetünk a szeretteinknek, ismerőseinknek és a bejövő hívásainkat is bármikor fogadhatjuk. Utóbbi különösen nagy előnyt jelent, amikor hirtelen nem találjuk a telefonunkat vagy vezetés közben szeretnénk telefonálni. Továbbá egy okosórán a telefonunkra érkező alkalmazásértesítéseket is nyomon követhetjük, még akkor is, ha a két eszköz nem egy helyiségben van.

Zenevezérlés

A legtöbb okostelefonnal párosított okosórával a médialejátszó felületet is irányíthatjuk. Ha például iPhone-on hallgatunk zenét, akkor az Apple Watch segítségével módosíthatjuk a hangerőt és a zeneszámot.

Egészségmegőrző funkciók

Az okosórákat nagyon sokan az egészségmegőrző funkcióik miatt választják. Bizonyos típusaik lépésszámlálóval, pulzusmérővel és alvásfigyelővel is rendelkeznek, sőt, vannak, amelyek az edzés során elégetett kalóriák számát is képesek mérni. Az eredményekről az eszköz teljes körű elemzést készít, ami sokaknak a napi motiváció fenntartásában is fontos szerepet játszhat.

NFC-s fizetés

A legtöbb okosóra már támogatja az érintés nélküli fizetés szuper egyszerű módját. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem csak a mobilunkat hagyhatjuk a hátunk mögött egy kis időre, de még a pénztárcánkat is. 

Hogyan válasszak stílusos okosórát?

Az okosórák esztétikumukban és funkcióikban is eltérhetnek egymástól, ezért választás előtt az alábbi szempontokat ajánlott számításba venni.

Kompatibilitás és operációs rendszer

Egy okosóra kiválasztásakor alapvető fontosságú szempont az eszköz telefonnal való kompatibilitása. Tehát, akár iOS-es, akár Androidos mobiltelefont használunk, mindig a hozzá tartozó márka okosórái közül javasolt választani. Így biztosak lehetünk abban, hogy az összes funkció flottul működik majd a jövőben. 

Design és személyre szabottság

Az okosóra nem csak egy digitális eszköz, hanem egy divatos kiegészítő is, amivel még egy kis pluszt stílust vihetünk a megjelenésünkbe. A jobb minőségű okosórák szíjait ezért egyedileg cserélhetjük mind a szín és minta, mind az anyag (fém, műanyag, bőr, velúr) tekintetében. Emellett a piacon klasszikus, kerek és téglalap számlapos készülékek is kaphatók, de a formavilág általában egy adott márka sajátosságát jelzi.

Mivel egy mindennap hordható eszközről van szó, a stílus mellett nagyon fontos a kényelem is. Vásárlás előtt ezért célszerű üzletben felpróbálni a kiszemelt modellt, hogy az méretében, kialakításában is hozza-e az elvárt komfortot.

Kijelző típusa

Ahogyan a legtöbb okoseszköz esetén (mint tablet, telefon, stb.), úgy az óráknál is igaz, hogy a kijelző típusa meghatározó szempont – a látásra gyakorolt hatásában, de a készülék árában is mérvadó szerepet játszik. A mai okosórákat többnyire két kijelzőtípussal, OLED- és AMOLED-kijelzővel gyártják. Előbbit az olcsóbb kategóriájú eszközöknél alkalmazzák, míg utóbbi már a közép- és csúcskategóriás okosórák sajátja. 

Akkumulátor élettartama

Egy okosóra legnagyobb pozitívuma, hogy kompakt módon, bármikor hordható és használatba vehető. Épp ezért fontos kritérium, hogy a kiválasztott készülék akkumulátora meddig bírja töltés nélkül. Természetesen azzal minden esetben számolni kell, hogy a csúcsszuper, alkalmazásokkal teli modellek valószínűleg kevesebb ideig képesek aktívan üzemelni, mint az alaptípusok.

Fedezd fel a Yettel okosóráinak széleskörű kínálatát!

Amennyiben egy széleskörű termékpalettát keresel, nálunk meg is találtad. A választékunk a márkák, árak, stílusok tekintetében is nagyon változatos, így Te is rálelhetsz köztük a hozzád leginkább passzoló okosórára – fedezd fel a teljes kínálatot még ma!