Többlépcsős azonosítás


A többlépcsős azonosítás a felhasználók adatainak védelmét szolgálja.  Digitális világunkban az adatok jelentik a legnagyobb értéket, az ügyfelek és a szolgáltatók nem lehetnek elég óvatosak a lehetséges visszaélések megelőzésében. 

Készülékbiztosítás

Miért van szükség többlépcsős azonosításra?

A jelszavas védelem önmagában sajnos nem elég. Olyan sok jelszót kellene megjegyezni, ha mindenhol egyedi jelszót alkalmaznánk, hogy azt képtelenség megoldani. Így a legtöbb felhasználó mindenhol ugyanazt a jelszót alkalmazza, ami nem biztonságos, mert a jelszavak kiszivároghatnak és akkor minden adatunkhoz hozzáférhetnek illetéktelenek.
 

Mi a többlépcsős azonosítás előnye?

Alkalmazásával nagy mértékben javíthatod fiókod biztonságát.
Miért?
Ha két eltérő azonosítási technikát együtt használsz, és esetleg kibertámadás során fiókod jelszavát megszerezték, akkor továbbra sem tudnak hozzáférni e-mailjeidhez, dokumentumaidhoz, adataidhoz, hiszen még egy lépésben igazolni kell a személyazonosságot.
 

Authenticator - a második lépcső

Authenticator alkalmazásával biztonságossá tehető a fiókhoz való hozzáférés. Az Authenticator egy szoftveralapú hitelesítő alkalmazás, ami időalapú, egyszeri jelszót vagy QR-kódot generál az alkalmazások felhasználóinak hitelesítésére.
Hogyan működik?
A mobileszközödre telepített hitelesítő alkalmazás időalapú kódot generál, amit meg kell adnod fiókodba történő belépés esetén. Ezt a kódot a rendszer a jelszavaddal együtt használja a belépési folyamat során, így ha illetéktelenek esetleg meg is szerezték jelszavad, a generált kód nélkül nem tudnak behatolni a fiókodba.
 

Javasoljuk, hogy töltsd le mobilodra az áruházból valamelyik autentikátor alkalmazást és állítsd be fiókodhoz a többlépcsős azonosítást.