40 000 Ft-os támogatás 2G vagy 3G-képes készülékek cseréjére

FIGYELEM: Megújult a Mobilcsere Program! A 2G-s telefonfokra is kiterjesztett csereprogramot a tervezettnél tovább, 2023. március 31-ig vehetik igénybe az érdeklődők. 20 ezer forint helyett pedig 40 ezer forintot vállal magára az állam az új okostelefon árából.

2022. július 18-tól államilag támogatott program keretében 40 000 Ft-os támogatást vehetnek igénybe személyenként egy alkalommal, azok a 2G vagy 3G-képes készüléket használók, akik legalább 4G-képes mobilkészülékre cserélnek.

A támogatás feltétele, hogy

  • a lecserélni kívánt mobil 2021. július 1. és 2022. április 30. között legalább egyszer hanghívást indított, adatforgalmat bonyolított, vagy SMS-t küldött,
  • a készülék IMEI száma szerepel az NMHH nyilvántartásában,
  • az új készülék legalább 4G-képes,
  • az új készülék listaáron, előfizetés nélkül is megvásárolható,
  • egy magyar állampolgár csak egy készülékre válthatja be a kedvezményt, fejenként egy alkalommal és a támogatást igénybe vehetik azok is, akik korábban nem voltak Yetteles ügyfelek. 

A Yettelnél a támogatás az üzleteinkben vehető igénybe. A támogatás igénybevételéhez regisztráció szükséges, amelyet az üzleteinkben az ügyintézőink le tudnak bonyolítani, de a gyorsabb ügyintézés érdekében javasoljuk otthon elvégezni a netrefel.hu oldalon. Az otthoni regisztráció további előnye, hogy az IMEI-szám alapján ellenőrizhető, hogy a készüléke jogosult-e a támogatásra. Az IMEI-szám egy 15 számjegyből álló számsor, a készüléktípustól függően az akkumulátor mögött (amennyiben az eltávolítható), a SIM-tálcán vagy a készülék hátlapján található meg. Emellett az IMEI-szám a tárcsázóból is lekérdezhető, ahol a „*#06#” kód beírása, majd a tárcsázó gomb megnyomása után érhető el.

Az igénybevétel menete

  1. Ellenőrizze készüléke jogosultságát az IMEI-szám alapján, valamint végezze el az előzetes regisztrációt a netrefel.hu oldalon. A regisztráció során a rendszer egy pályázói azonosító kódot generál, amire a későbbiekben szüksége lesz. (Ez a lépés nem kötelező, de a gyorsabb ügyintézés, valamint a készülék jogosultságának ellenőrzése miatt javasoljuk).
  2. Válassza ki, milyen mobilkészülékre szeretne cserélni. A Yettel kínálatában elérhető készülékeket ide kattintva éri el. Az általunk forgalmazott készülékek mind 4G-képesek, így ezek közül bármelyiket választhatja.
  3. A mobilkészülék leadása előtt gondoskodjon a telefonon lévő személyes adatai törléséről. Ennek legbiztosabb és leggyorsabb módja, ha a gyári beállítások visszaállításának lehetőségével él.
  4. Jöjjön el üzleteink egyikébe. Hozza magával az alapvető iratait (személyi igazolvány, vagy más érvényes személyazonosításra alkalmas okirat és lakcímkártya), a lecserélni kívánt mobilkészülékét, illetve a pályázati azonosítót kódot (amennyiben az 1-es pontban foglaltakat elvégezte). Az ügyintézés várhatóan 15-20 percet vesz igénybe.

A Yettel kínálatában elérhető összes okostelefon 4G képes


 

További tudnivalók 3G hálózat lekapcsolásával kapcsolatban

Annak érdekében, hogy egyre korszerűbb technológiákon, egyre jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk előfizetőinknek, 2022. júniusában megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását. Az így felszabaduló frekvenciasávokon még jobb minőségű hangszolgáltatás, és tovább gyorsuló adathálózat válik elérhetővé a korszerűbb 4G hálózat bővítésével, illetve a legújabb generációs 5G technológia minél szélesebb körű bevezetésével. A 3G hálózat lekapcsolás nem befolyásolja a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott hangszolgáltatás elérhetőségét, mivel az továbbra is elérhető marad a 2G hálózaton. Amennyiben az Ön telefonja a fejlettebb 4G vagy 5G szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas, a jelezett időponttól a mobilinternetszolgáltatást – az igénybevétel helyének, a lekapcsolással érintett állomások elhelyezkedésének, illetve a lekapcsolás időpontjának függvényében – ugyanakkor már csak korlátozottan tudja majd igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy az adatforgalom sebességének csökkenése miatt esetlegesen nem részesül az eddig megszokott ügyfélélményben, amennyiben nem cseréli le meglévő, kevésbé korszerű, legfeljebb 3G adatszolgáltatás elérését biztosító készülékét. Fentiekre figyelemmel javasoljuk, hogy 2022. júniusáig keresse fel valamelyik üzletünket vagy válasszon a webshopunkban a 4G (esetleg 4G és 5G) képes készülékkínálatunkból.

Hasonlóan 3G képes készülékek használatához, a maximum 3G képes SIM kártyák esetében is elmondható, hogy a 3G hálózat lekapcsolása nem befolyásolja a hangszolgáltatás elérhetőségét. Mobilinternet használatra azonban a lekapcsolást követően korlátozottan lesz lehetőség. Mivel ebben az esetben a készülékbe helyezett SIM kártya nem képes korszerűbb technológia használatára, így ez attól független, hogy maga a készülék már képes lenne 4G-n, vagy akár 5G-n hang- és mobilinternet szolgáltatás támogatására.

3G képes SIM kártyádat egyszerűen és díjmentesen lecserélheted a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, vagy a következő felületen: online kártyacsere.

Július 18 előtti pályázatok támogatási időszaka lezárult. Ezek a Támogatói Okiratok 2022. július 17-éig voltak érvényesek, így sajnos már ezzel nem tudod igénybe venni a támogatást.
Azok a személyek, akik a támogatási programban július 18 előtt már részt vettek, azok nem tudják újra igénybe venni a támogatást.