20 000 forintos támogatás 3G-képes készülékek cseréjére

2022. február 14-től államilag támogatott program keretében 20 000 forintos támogatást vehetnek igénybe személyenként egy alkalommal, azok a 3G-képes készüléket használók, akik legalább 4G-képes mobilkészülékre cserélnek.

A támogatás feltétele, hogy

  • a lecserélni kívánt mobil 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívást indított, adatforgalomat bonyolított, vagy SMS-t küldött,
  • a készülék IMEI száma szerepel a NMHH nyilvántartásában,
  • valamint az új készülék bruttó listaára maximum 120 000 forint lehet,
  • illetve csak lakossági számlás, vagy kártyás előfizetés mellé vehető igénybe.
  • A támogatást igénybe vehetik azok is, akik korábban nem voltak Yetteles ügyfelek. 

A Yettelnél a támogatás az üzleteinkben vehető igénybe. A támogatás igénybevételéhez regisztráció szükséges, amit az üzleteinkben az ügyintézőink le tudnak bonyolítani, de a gyorsabb ügyintézés érdekében javaslunk otthon elvégezni a netrefel.hu oldalon. Az otthoni regisztráció további előnye, hogy az IMEI-szám alapján ellenőrizheti, hogy a készüléke jogosult-e a támogatásra. Az IMEI-szám, ami egy 15 számjegyből álló számsor, a készüléktípustól függően az akkumulátor mögött (amennyiben az eltávolítható), a SIM-tálcán vagy a készülék hátlapján található meg. Emellett az IMEI-szám a tárcsázóból is lekérdezhető, ahol a „*#06#” kód beírása, majd a tárcsázó gomb megnyomása után érhető el.

Az igénybevétel menete

  1. Ellenőrizze készüléke jogosultságát az IMEI-szám alapján, valamint végezze el az előzetes regisztrációt a netrefel.hu oldalon. A regisztráció során a rendszer egy pályázói azonosító kódot generál, amire a későbbiekben szüksége lesz. (Ez a lépés nem kötelező, de a gyorsabb ügyintézés, valamint a készülék jogosultságának ellenőrzése miatt javasoljuk).
  2. Válassza ki milyen mobilkészülékre szeretne cserélni. A Yettel kínálatában elérhető készülékeket ide kattintva éri el. Az általunk forgalmazott készülékek mind 4G-képesek, így ezek közül bármelyiket választhatja, amelynek bruttó listaára 120 000 forint alatt van.
  3. A mobilkészülék leadása előtt gondoskodjon a telefonon lévő személyes adatai törléséről. Ennek legbiztosabb és leggyorsabb módja, ha a gyári beállítások visszaállításának lehetőségével él.
  4. Jöjjön el üzleteink egyikébe. Hozza magával az alapvető iratait (személyi igazolvány, vagy más érvényes személyazonosításra alkalmas okirat és lakcímkártya), a lecserélni kívánt mobilkészülékét, illetve a pályázati azonosítót kódot (amennyiben az 1-es pontot elvégezte). Az ügyintézés várhatóan 15-20 percet vesz igénybe.


4G képes készülékajánlataink:

Nokia 225

Nokia 225

0 Ft
Yettel feltöltőkártyás csomaggal
20 000 Ft támogatással

Megnézem

Nokia 1.4

Nokia 1.4

0 Ft
Yettel XS tarifával
20 000 Ft támogatássall

Megnézem

Nokia G10

Nokia G10

0 Ft
Yettel S Net, Yettel S Talk tarifákkal
20 000 Ft támogatással

Megnézem

Realme C25Y

Realme C25Y

0 Ft
Yettel Prime tarifával
20 000 Ft támogatással

Megnézem

Samsung Galaxy A12

Samsung Galaxy A12

0 Ft
Yettel Prime tarifával
20 000 Ft támogatással

Megnézem

Xiaomi Redmi 9AT

Xiaomi Redmi 9AT

0 Ft
Yettel S Net, Yettel S Talk tarifákkal
20 000 Ft támogatással

Megnézem

A Yettel kínálatában elérhető összes okostelefon 4G képes


 

További tudnivalók 3G hálózat lekapcsolásával kapcsolatban

Annak érdekében, hogy egyre korszerűbb technológiákon, egyre jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk előfizetőinknek, 2022. júniusában megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását. Az így felszabaduló frekvenciasávokon még jobb minőségű hangszolgáltatás, és tovább gyorsuló adathálózat válik elérhetővé a korszerűbb 4G hálózat bővítésével, illetve a legújabb generációs 5G technológia minél szélesebb körű bevezetésével. A 3G hálózat lekapcsolás nem befolyásolja a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott hangszolgáltatás elérhetőségét, mivel az továbbra is elérhető marad a 2G hálózaton. Amennyiben az Ön telefonja a fejlettebb 4G vagy 5G szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas, a jelezett időponttól a mobilinternetszolgáltatást – az igénybevétel helyének, a lekapcsolással érintett állomások elhelyezkedésének, illetve a lekapcsolás időpontjának függvényében – ugyanakkor már csak korlátozottan tudja majd igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy az adatforgalom sebességének csökkenése miatt esetlegesen nem részesül az eddig megszokott ügyfélélményben, amennyiben nem cseréli le meglévő, kevésbé korszerű, legfeljebb 3G adatszolgáltatás elérését biztosító készülékét. Fentiekre figyelemmel javasoljuk, hogy 2022. júniusáig keresse fel valamelyik üzletünket vagy válasszon a webshopunkban a 4G (esetleg 4G és 5G) képes készülékkínálatunkból.

Hasonlóan 3G képes készülékek használatához, a maximum 3G képes SIM kártyák esetében is elmondható, hogy a 3G hálózat lekapcsolása nem befolyásolja a hangszolgáltatás elérhetőségét. Mobilinternet használatra azonban a lekapcsolást követően korlátozottan lesz lehetőség. Mivel ebben az esetben a készülékbe helyezett SIM kártya nem képes korszerűbb technológia használatára, így ez attól független, hogy maga a készülék már képes lenne 4G-n, vagy akár 5G-n hang- és mobilinternet szolgáltatás támogatására.

3G képes SIM kártyádat egyszerűen és díjmentesen lecserélheted a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, vagy a következő felületen: online kártyacsere.

Baranya megye egyes – elsősorban ritkábban lakott – területein már 2022. január 17-én kivezetjük a mára elavultnak tekinthető 3G szolgáltatásunkat. Ez a hanghívások minőségét nem fogja érinteni, azonban a lekapcsolást követően az érintett területeken a mobilinternet sebessége érezhetően lassulni fog, amennyiben Ön maximum 3G képes készülékkel csatlakozna a hálózatra. Ahhoz, hogy a korábban megszokott vagy még magasabb minőségben tudjon mobilinternetezni, legalább 4G-képes telefonra és megfelelő SIM kártyára van szüksége. Ha az Ön készüléke 4G képes, de SIM kártyája nem támogatja ezt a technológiát, az ügyfélszolgálati pontjainkon vagy IDE KATTINTVA díjmentesen igényelhet új SIM kártyát. Amennyiben Ön maximum 3G-képes telefonnal rendelkezik, akkor legalább 4G-képes telefonra szükséges váltania. ezesetben kérjük, látogasson el bármely üzletünkbe, ahol kollégáink tájékoztatják az Ön által elérhető ajánlatokról.
Az érintett települések listája a letölthető táblázatban található: Baranya megye településlista


Egyes Balaton környéki településeken 2022. április 7-én kivezetjük a mára elavultnak tekinthető 3G szolgáltatásunkat. Ez a hanghívások minőségét nem fogja érinteni, azonban a lekapcsolást követően az érintett területeken a mobilinternet sebessége érezhetően lassulni fog, amennyiben Ön maximum 3G képes készülékkel csatlakozna a hálózatra. Ahhoz, hogy a korábban megszokott vagy még magasabb minőségben tudjon mobilinternetezni, legalább 4G-képes telefonra és megfelelő SIM kártyára van szüksége. Ha az Ön készüléke 4G képes, de SIM kártyája nem támogatja ezt a technológiát, az ügyfélszolgálati pontjainkon vagy IDE KATTINTVA díjmentesen igényelhet új SIM kártyát. Amennyiben Ön maximum 3G-képes telefonnal rendelkezik, akkor legalább 4G-képes telefonra szükséges váltania. Ez esetben kérjük, látogasson el bármely üzletünkbe, ahol kollégáink tájékoztatják az Ön által elérhető ajánlatokról.

Az érintett települések listája a letölthető táblázatban található: Balaton 3G településlista