Roaming az EU-n kívül

Használd bátran külföldön is a mobilodat, hiszen a díjzónás besorolásnak hála könnyen kézben tarthatod költéseidet!

Minden ország, terület besorolásra került a 4 roaming díjzóna valamelyikébe. Az országonkénti listázó segít tájékozódni, hogy melyik ország milyen díjzónába tartozik és milyen roaming díjak érvényesek rá.

Fontos! Az új európai roaming szabályozás csak az EU-ban és az 1-es díjzóna országaiban érvényes, a világ többi részében továbbra is az eddig használatos roaming díjak számlázódnak.
2-es díjzóna3-as djízóna4-es díjzóna
Híváskezdeményezés Magyarországra vagy adott országon belül325 Ft/perc

889 Ft/perc

1595 Ft/perc

Híváskezdeményezés egyéb díjzónába395 Ft/perc

935 Ft/perc

935 Ft/perc

Híváskezdeményezés Műholdas irányba--

2845 Ft/perc

Hívásfogadás150 Ft/perc

375 Ft/perc

1595 Ft/perc

SMS-küldés

122 Ft

220 Ft

190 Ft

Adatroaming díja10 Ft/0,1 MB247,20 Ft/0,1 MB577,91 Ft/0,1 MB


Országok roaming zóna besorolása

Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Észak-Ciprus, Hong Kong, India, Indonézia, Izrael, Japán, Kanada, Kína, Koreai Köztársaság (Dél-Korea), Koszovó, Malajzia, Marokkó, Mexikó, Montenegro, Oroszország, Svájc, Szerbia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Ukrajna, Új-Zéland
Afganisztán, Albánia, Algéria, Angola, Anguilla, Antigua és Barbuda, Argentína, Aruba, Azerbajdzsán, Bahama-szigetek, Bahrein, Banglades, Barbados, Benin, Bermuda, Bolívia, Brit Virgin szigetek, Brunei, Chile, Costa Rica, Dél-afrikai Köztársaság, Dominikai Közösség, Dominikai Köztársaság, Ecuador, Egyenlítői Guinea, Elefántcsontpart, El Salvador, Etiópia, Fehéroroszország, Feröer-szigetek, Fidzsi-szigetek, Fülöp-szigetek, Gambia, Ghána, Grenada, Grúzia, Guatemala, Guernsey (Csatorna-szigetek), Guinea, Guyana, Haiti, Honduras, Irak, Jamaica, Jemen, Jersey (Csatorna-szigetek), Jordánia, Kajmán-szigetek, Kambodzsa, Kamerun, Katar, Kazahsztán, Kenya, Kirgizisztán, Kolumbia, Kongói Demokratikus Köztársaság, Kuvait, Laosz, Libanon, Libéria, Észak-Macedónia, Madagaszkár, Makaó, Maldív-szigetek, Mali, Mauritius, Man-sziget, Moldova, Moldávia, Mongólia, Mozambik, Myanmar, Namíbia, Nepál, Nicaragua, Niger, Nigéria, Omán, Örményország, Pakisztán, Palesztína, Panama, Pápua Új-Guinea, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Seychelle-szigetek, Sierra Leone, Sri Lanka, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, St. Vincent & the Grenadines, Szamoa, Szaúd-Arábia, Szenegál, Tádzsikisztán, Tanzánia, Trinidad és Tobago, Türkmenisztán,Tunézia, Turks & Caicos, Uganda, Uruguay, Üzbegisztán, Vanuatu, Venezuela, Vietnám, Zambia, Zimbabwe, Zöld-foki Köztársaság
TIM Italy (Tengeri); OnAir (Műholdas); AeroMobile (Műholdas); Thuraya (Műholdas); Simmin Island (Tengeri); Vodafone Malta (Tengeri)

Műholdas és Tengeri Roaming szolgáltatásainkkal olyan helyeken is lehetővé tesszük a telefonálást, ahol egyéb földi lefedettség nem áll rendelkezésre.

Fontos! A Műholdas és Tengeri Roaming szolgáltatások igénybevétele regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet:

  • Yettel internetes ügyfélszolgálatunkon
  • Telefonos ügyfélszolgálatunkon: 1220
  • Automatikus szolgáltatásmegrendelő vonalunkon: 1741
  • Yettel Értékesítési Pontokon

A regisztráció ingyenes és minden előfizető számára lehetséges. Nem tud azonban regisztrálni az az előfizető, akinek tarifacsomagjában, vagy külön szolgáltatásként teljes körű, vagy kimenő roaming hívástiltás van aktiválva. A bejövő roaming hívástiltással rendelkező ügyfelek számára nincs tiltva a regisztráció, azonban csak hívást fognak tudni kezdeményezni - a regisztrációt követően -, hívást fogadni nem.

A regisztrációt követően a 4-es díjzónában a roamingolás lehetősége mindaddig él, amíg annak lemondása – a megrendelésnél is használható csatornák valamelyikén – meg nem történik.

Műholdas Roaming

A Műholdas roaming szolgáltatás segítségével speciális műholdas telefonoddal fogadhatod és kezdeményezhetsz hívásokat a Yettel Műholdas szolgáltatásra szerződött operátorok működési területének egészén, a földrajzi helyzetedtől függetlenül.
Amennyiben telefonoddal utazásod során először csatlakozol egy Műholdas operátor hálózatára, arról SMS-ben értesítünk.

Tengeri Roaming

A Maritime szolgáltatás segítségével a saját telefonszámodon, saját mobiltelefonodon fogadhatsz és kezdeményezhetsz hívásokat a Maritime szolgáltatást nyújtó operátor működési területéhez tartozó, meghatározott földrajzi régióban tartózkodó hajókon és kompokon, vagy egyéb helyeken, ahol földi lefedettség nem elérhető.

Regisztrált Előfizető esetében, amennyiben adott földrajzi területen más szolgáltatás nem használható, az erre alkalmas mobiltelefon automatikusan a 4-es zóna díjain elérhető Maritime hálózatokra jelentkezik fel. Amikor utazásod során először jelentkezel fel Maritime operátor hálózatára, arról SMS-ben tájékoztatunk. Abban az esetben, ha telefonoddal általad még nem használt Maritime szolgáltató hálózatát veszed igénybe, újabb SMS-t fogsz kapni. Amennyiben az utazás során egy olyan Maritime operátor hálózatára jelentkezel fel, amelyet az elmúlt egy hét során egyszer már használtál, akkor erről nem kapsz több SMS-t. Ezért különösen fontos, hogy utazásod előtt honlapunk roaming-keresőjében tájékozódj azokról az operátorokról, amelyek ilyen jellegű szolgáltatást nyújtanak.


FONTOS!

Az Amerikai Egyesült Államokban 2022.02.22-től az AT&T lekapcsolja a 2G és 3G hálózatát. Hálózati probléma esetén válassza manuálisan a T-Mobile USA hálózatát. Amennyiben manuális változást eszközöl, ne feledje automatikusra állítani hazai hálózatra érkezéskor.

Svájcban a Swisscom hálózatán már nem elérhető a 2G, válassza manuálisan a másik két elérhető szolgáltató, a Sunrise vagy Salt hálózatát.

Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy roaming szolgáltatásunk Iránban és Szíriában, valamint Kubában és Szudánban nem elérhető. Ezen országok mobilhálózataira való feljelentkezés nem lehetséges.

További információ

Alapelvek, melyek minden külföldről kezdeményezett és fogadott hívásnál megegyeznek:

  • A külföldön fogadott roaming-hívások esetében a hívott fél is fizet.
  • A külföldön kezdeményezett és fogadott hívások, illetve az egyéb külföldön igénybe vett szolgáltatások (pl. SMS küldése) díját forintban, Magyarországon kell kiegyenlíteni.
  • A hívások és egyéb szolgáltatások díját a távközlési szolgáltatásokra érvényes mindenkori általános forgalmi adó terheli.
  • A tarifacsomagok kedvezményei nem vonatkoznak az ezen díjzónákban kezdeményezett és fogadott hívásokra.
  • A 2-es, 3-as, és 4-es díjzónában négy különböző percdíj érvényes, attól függően, hogy melyik zónába telefonálsz az adott országból. A percdíjak minden napszakban és időszakban szolgáltatótól függetlenül egységesek.
  • Minden megkezdett egység díjköteles.