SIM kártya pótlása, cseréje, telefonszámcsere


Kártyapótlás, kártyacsere

Kártyapótlás: ha ellopták, vagy elveszítetted a SIM kártyádat, kártyapótlással tudod a számodat ismét használni. A kártyapótlást az értékesítési pontjainkon kérheted, melynek egyszeri díja 5100 Ft. Ez az összeg számlás, illetve Új Generációs Kártyás előfizetőknek utólag, a számlában kerül kiterhelésre; feltöltőkártyás előfizetések esetén a helyszínen fizetendő. Az ügyintézéshez a megfelelő dokumentumokra lesz szükséged. A szükséges dokumentumok megegyeznek az előfizetői szerződés kötéséhez igényelt dokumentumokkal, melyeket itt találsz meg.

Kártyacserére az alábbi esetekben lehet szükséged:

  • Fizikailag sérült kártya cseréje
  • PIN/PUK kód letiltása miatt
  • Normál méretű SIM kártya cseréje MicroSIM-re vagy NanoSIM-re és fordítva

Kártyacserére az üzleteinkben van lehetőséged, melynek egyszeri díja 3 825 Ft. Számlás és Új Generációs Kártyás előfizetőknek utólag, a számlában terheljük ki ezt az összeget; feltöltőkártyás előfizetés esetén a helyszínen fizetendő. Az új SIM kártyát 72 órán belül aktiváljuk.

A kártyacsere az alábbi esetekben díjmentes:

  • programhibás SIM kártya cseréje,
  • 50/100/160 memóriás (régi) SIM kártya cseréje új típusú SIM kártyára,
  • 2 évnél régebbi SIM kártya esetén.

Online is lehetőséged van új SIM kártyát igényelni. Ha ellopták, vagy elveszítetted, esetleg új készüléket vásároltál és új méretűre van szükséged, az alábbi űrlap kitöltésével tudsz újat igényelni úgy, hogy a telefonszámod ne változzon!

Micro-SIM kártya

A micro-SIM kártya tárolókapacitása és működése azonos a jelenleg forgalomban lévő hagyományos SIM-kártyáéval, de a mérete csupán a fele, 12x15 milliméter.
Micro-SIM kártya vásárlása/cseréje azok számára hasznos, akik olyan eszközzel rendelkeznek (pl. Apple iPad), melynek használatához az új típusú kártya szükséges.
Az új típusú kártyával a MobilFizetés szolgáltatás nem vehető igénybe!


Telefonszámcsere

Meglévő telefonszámodat lecserélheted újra. A rendelkezésre álló hívószámok közül választhatsz üzleteinkben, melynek egyszeri díja: számlás előfizetők esetén 6900 Ft, feltöltőkártyás szám estén 1910 Ft. Az új számot 72 órán belül aktiváljuk.

Már online is van lehetőséged számcserét kérni, az alábbi űrlapon. Kattints a részletekért!


Egyedi/Különleges hívószám választása

Egyedi hívószám

Számlás előfizetőként lehetőséged van könnyen megjegyezhető hívószámot választani - a Yettel rendelkezésre álló telefonszámai közül - személyesen, bármelyik értékesítési ponton.

Egyedi hívószám új számlás előfizetés vásárlásakor és számcsere esetén vehető igénybe. A szolgáltatásnak 14900 Ft egyszeri díja van, melyet a számlában terhelünk ki. Amennyiben az egyedi számot meglévő számod helyett szeretnéd választani, úgy a számcsere díja is fizetendő.

Különleges hívószám

Számlás előfizetőink választhatnak könnyen megjegyezhető, különleges telefonszámot a még rendelkezésre álló számtartományból. A Különleges hívószám szolgáltatást új számlás előfizetés vásárlásakor és számcsere esetén veheted igénybe személyesen, a Yettel értékesítési pontokon.

Az alábbi kategóriákból tudsz választani:

  • I. kategória: egyforma számjegyekből vagy egy számból és azt követően azonos számjegyekből képzett hívószám. Egyszeri díja: 1 270 000 Ft (A Yettel Magyarország Zrt. fenntartja a jogot, hogy az I. kategóriába tartozó különleges hívószámokat eltérő feltételekkel értékesítsük, melyről érdeklődj ügyintézőinknél.)
  • II. kategória: két számjegy kombinációjából, könnyen megjegyezhető számsorozattal (algoritmus) képzett hívószám. Egyszeri díja: 130 000 Ft.
  • III. kategória: két vagy három számjegy kombinációjából képzett könnyen megjegyezhető hívószám. Egyszeri díja: 30 000 Ft.

Amennyiben a különleges számot meglévő számod helyett szeretnéd választani, úgy a számcsere díja is fizetendő.

Ha még többet szeretnél megtudni a sim kártya témaköréről, keresd fel a https://simkartya.hu/ oldalt, ahol számos izgalmas tartalommal fogsz találkozni.