5G eszközeink

Nézd meg, hogy a címeden elérhető-e az OtthonNet előfizetésünk. Ha elérhető, megrendelésnél a címed alapján választjuk ki, hogy mely routerrel lesz lehetőséged a legjobb sebesség elérésére,  így a lenti készülékek nem választhatóak.

ZTE router

ZTE MC801A1
5G router

 • Legújabb Wifi 6 technológia 
 • Single SSID
 • 4x4 Antenna az 5ghz-en és
  4x4 Antenna a 2.4Ghz-en
 • 1 db Gigabit LAN port

MX515

TP-Link NX510v
5G router

 • Legújabb Wifi 6 technológia 
 • Multi SSID
 • 3 db Gigabit LAN port
 • Max. letöltési sebesség: 1600 Mbps
 • Max. feltöltési sebesség: 200 Mbps


 

Nézd meg, hogy a címeden van-e 5G lefedettség:

Megadom a címem

Egyéb információk
 

OtthonNet mellé adott 5G és 4G routerekre vonatkozó egyéb feltételek

Hiba esetén hívja ügyfélszolgálatunkat

1220-as telefonos, vagy személyes ügyfélszolgálatunkon jelezheted a szolgáltatással kapcsolatos esetleges hibát, amelyet a  lehető leggyorsabban elhárítunk.

5G router eszközeinkről bővebben itt találsz információt:

ZTE MC801A1 user guide

TP-link NX510v útmutató

TP-link NX510v specifikáció (angol)

Gyakran ismételt kérdések

A mobil netes hálózatok negyedik generációját nevezzük 4G-nek - míg a jelenleg elérhető leggyorsabb hálózat az 5G. Ahogy a 3G-hez képest a 4G óriási előrelépést jelentett sebességben, úgy az 5G is sokkal gyorsabb, mint elődei. De ez csak egyike a nagy előnyeinek.

Az 5G akár tízszer olyan gyors letöltésre képes, mint elődje, a 4G. Emellett a reakcióidő is kisebb: akár fele akkora, mint az eggyel korábbi generációnál. Végül, de nem utolsósorban az 5G hálózatra tízezerszer(!) több készülék csatlakozhat azonos területről, mint a 4G-re: négyzetkilométerenként akár 1 millió eszközt is képes kiszolgálni

A Yettel 5G és 4G hálózata két különböző tecnhológiát képvisel: ahhoz, hogy egy-egy eszköz csatlakozni tudjon valamelyikhez, 4G, illetve 5G-képesnek (szakszóval: kompatibilisnek) kell lennie. Mivel OtthonNet tarifánkkal lehetőség van az 5G-hálózat használatára, így ezzel kompatibilisnek kell lennie a routernek.
A legtöbb 5G kompatibilis router képes a 4G hálózathoz is csatlakozni, ha az 5G nem elérhető, fordítva viszont ez nem jellemző: a 4G routerek a régebbi technológiát képesek csak kezelni, amelynek a maximális letöltési sebessége jóval alacsonyabb.

A Yettel OtthonNet előfizetés mellé nem ugyanazt a készüléket adjuk mindenkinek, így a pontos funkciók modellenként eltérhetnek. Közös ugyanakkor mindegyikben, hogy Wi-Fi 6 technológiát használnak, melynek fontos eleme a korábbiaknál fejlettebb azonosítási és titkosítási megoldásokkal ellátott új biztonsági protokoll, a WPA3 .

A szolgáltatás lakossági ügyfelek számára érhető el.

A megrendeléshez nincs más dolgod, mint ellenőrizni az általad megadott felhasználási címet. 
Ezek után add meg a személyes adataidat, ehhez kérjük készítsd elő személyes okmányaidat. Az adatok megadását követően már csak annyi dolgod van, hogy Yettel OtthonNet és OtthonNet Basic esetén kiválaszd a kiszállítás helyét és idejét

Az OtthonNet Basic és  OtthonNet csomagokat alapesetben az adott irányítószám területén tudod használni. Az OtthonNet Bárhol Mód segítségével azonban lehetőséged van az internetedet Magyarország területén belül hordozni. Ezt 30 naponta 10 napig ingyenesen megteheted, de ha több napot töltenél otthonodtól távol, akkor 2000 Ft-ért lehetőséged van további 10 nap hordozhatóság megrendelésére.

OtthonNet és OtthonNet Basic esetén: 

 1. Találd meg a legmegfelelőbb helyet az asztali routerednek. Ehhez segítséget találsz a yettel.hu/jelerosseg oldalon
 2. A SIM-kártyát törd ki a készülékhez tartozó méretben és helyezd bele a router SIM foglalatába. (Amennyiben üzletből hozdtad el a routert, értékesítőnk már behelyezte neked a SIM kártyát neked)
 3. Kapcsold be a routert és csatlakozz a routeredhez valamelyik eszközöddel (Wi-Fi kapcsolat esetén írd be a routerhez tartozó jelszót)
 4. Yettel otthoni internet szolgáltatásod már készen is áll a használatra

A Yettel otthoni internet tarifák mellé adott SIM kártyáknál az egyébként a SIM kártyáknál megszokott, előre beállított PIN és PUK kódokat nem alkalmazzuk, azok eleve anélkül használhatók, így az ezzel kapcsolatos szabályaink nem irányadóak.  A szolgáltatás jellegére és tulajdonságaira figyelemmel ez hátrányt nem jelent, adott esetben a szolgáltatást érintő ügyfél által kezdeményezett változtatások esetében szükséges lehet a SIM kártya cseréje.

Célunk, hogy minél kevesebb papírt és erőforrást használjunk, védve ezzel környezetünket, ezért OtthonNet tarifacsomagjaink kizárólag beépített e-Komfort csomaggal vehetők igénybe.  A havidíj megtartásához számládat – az azon feltüntetett befizetési határidőig – a következő fizetési módok valamelyikével szükséges kiegyenlítened: banki átutalással, csoportos beszedési megbízással, elektronikus felületen (pl.: fiok.yettel.hu oldalon, illetve a Yettel vagy a Wallet mobilalkalmazásokkal), belföldi kibocsátású, internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával, továbbá ATM bankautomatán keresztül. A tarifacsomag megjelölt havidíja az e-Komfort csomag feltételeinek teljesítése esetén kerül alkalmazásra. Az e-Komfort csomag nem teljesítésének díja havonta 1000 Ft.

Az otthoni internet szolgáltatásainkat lehetőséged van saját routerrel is használni, amennyiben az műszakilag megfelelő.