Parkolni pár kattintással? 

Mostantól a Yettel Alkalmazásban is lehetséges. 

Belvárosi parkolóhelyet csettintésre még mi sem tudunk varázsolni, de az apró keresgélést, zóna böngészést és az idő fejben tartását megspóroljuk neked. 

Kocsikulcs, iratok, mobil – és már indulhatsz is. 

Tedd ki a mobilod főképernyőjére a Parkolás widget-et, ments el kedvencként a sűrűn használt rendszámodat, és a fizesd parkolásod díját kényelmesen, biztonságosan, a telefonszámláddal együtt. Indulhatunk? 

MobilParkolás a Yettel alkalmazásban

A parkolási folyamat során a Yettel alkalmazáson belül kell megadnod azt a rendszámot, amelyre parkolni szeretnél. Kérjünk, figyelj oda a rendszám helyes megadására, mivel a rendszám elütése esetén parkolási bírságot kell fizetned. A megadott rendszámot elmentheted a kedvencek közé, és kedved szerint elnevezheted.

Fontos, hogy az alkalmazáson belüli parkolás indításához és leállításához Wi-Fi vagy mobilinternet kapcsolat szükséges. Offline üzemmódban parkolás indítása és leállítása nem lehetséges

Fontos, hogy egy telefonszámról csak egy rendszámra indítható el, hosszabbítható meg, vagy állítható le parkolás!

A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévő parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

Határozatlan idejű (Start - Stop) parkolás indítása

Start - Stop (határozatlan idejű) parkolás esetén maximum 4 órát, de minimum és maximum a parkolási zónában, az önkormányzati rendelet által meghatározott ideig parkolhatsz. A parkolás kezdetétõl számított 4 óra elteltével a parkolás automatikusan leállításra kerül.

Az alkalmazáson belül indított parkolások során automatikusan push üzenetet küldünk a parkolás lejárata előtt 15 perccel (amennyiben az alkalmazáson belül push üzenetek engedélyezve vannak). Az üzenet időzítését 5 és 10 percre is átállítható.

Első alkalommal

Válaszd ki a kedvenc rendszámaid közül, vagy írd be új rendszámként - amellyel a szolgáltatást igénybe kívánod venni.

Válaszd ki a megfelelő zónát, ahol parkolni kívánsz, vagy GPS lokáció alapú meghatározás esetén erősítsd meg az ajánlott zónát. Beltéri parkolás esetén válaszd ki a legördülő listából a megfelelő parkolót.

Vásárold meg parkolójegyed mobiloddal, Budapesten és számos városban!

Parkolás indítása előtt válaszd ki és ellenőrizd, hogy a Yettel alkalmazásban tárolt mobilszámla előfizetéseid közül melyik mobilszámla rendelkezésre álló hitelkeretének vagy univerzális egyenlegének terhére történjen a tranzakció.

A parkolás indítására vonatkozó kérésedet – az üzenet elküldését követően – a Yettel alkalmazáson belül visszaigazoljuk.

Fontos, hogy egy telefonszámról csak egy rendszámra indítható el, hosszabbítható meg, vagy állítható le parkolás. A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévõ parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

A parkolási rendszer regisztrálja rendszámod és a gépjármű típusát, az elsõ olyan applikációs sikeres parkolást követően, ahol ezt megadtad.

A parkolás minden esetben arra a rendszámra és gépjármű típusra fog elindulni, amelyet legutoljára megadtál. Határozott idejű parkolás indítása

Határozott idejű parkolás esetén előre megadhatod a parkolni kívánt időtartamot. Határozott idejű parkolás esetén maximum 4 órát, de minimum és maximum a parkolási zónában, az önkormányzati rendelet által meghatározott ideig parkolhatsz. A parkolás kezdetétől számított 4 óra elteltével a parkolás automatikusan leállításra kerül.

Fontos, hogy egy telefonszámról egy időben csak egy rendszámra indítható el, hosszabbítható meg, vagy állítható le parkolás. A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévő parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

Válaszd ki a rendszámodat és a parkolni kívánt időtartamot az alkalmazásban – amellyel a szolgáltatást igénybe kívánod venni – majd válaszd ki a megfelelő zóna számot.

Parkolás indítása előtt válaszd ki és ellenőrizd, hogy a Yettel alkalmazásban tárolt mobilszámla előfizetéseid közül melyik mobilszámla rendelkezésre álló hitelkeretének vagy univerzális egyenlegének terhére történjen a tranzakció.

A parkolás indítására vonatkozó kérésedet – az üzenet elküldését követően – a Yettel alkalmazáson belül visszaigazoljuk

Kérjük, minden esetben várd meg a parkolás elindítását visszaigazoló üzenetet. A parkolás akkor tekinthető elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!

Visszaigazolás

Kérjük, minden esetben várd meg, a parkolás elindítását visszaigazoló applikáción belüli, üzenetet. A parkolás akkor tekinthető elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!

Sikeres parkolás indításról az alkalmazáson belül kapsz értesítő üzenetet.

A futó parkolásod részleteire a ’Rendben’ gombra kattintva tudsz továbblépni.

Parkolás leállítása

 • Yettel alkalmazásban: Futó parkolásaid közül válaszd ki a leállítani kívánt parkolásodat, majd a ’STOP’ gomb megnyomásával állítsd le. A parkolás leállásáról visszajelző üzenetet küldünk az alkalmazáson belül
 • SMS-ben: Küldd el a ’STOP’ szót arra a telefonszámra, amelyen a parkolást kezdeményezted; vagy
 • Telefonon: hívd fel azt a telefonszámot, amelyen a parkolást kezdeményezted és válaszd a 2-es menüpontot, vagy
 • Díjmentesen, USSD kód segítségével: írd be a *181# kódot, majd nyomd meg a hívásindító gombot.

A parkolás automatikusan leállításra kerül amennyiben:

Lejár a parkolási idő;

 • Ha a díjfizetési időszak befejeződik (pl.: Budapesten 18.00-kor);
 • Lejár az önkormányzat által megengedett maximális parkolási idő.
 • A Start – Stop parkolás esetén megengedett maximális 4 óra elteltével.

A parkolás sikeres leállításáról a Yettel alkalmazásban indított parkolás esetén alkalmazáson belül a ’STOP’ gomb megnyomása után, SMS-ben indított parkolás esetén SMS-ben értesítünk.

SMS parkolás

Parkolójegy-vásárlás

Vásárold meg parkolójegyed mobiloddal, Budapesten és számos városban!

Díjak

 • Forgalmi díj: A parkolási zónák telefonszámaira (06 20 763-es kezdetű számok) indított hívások és küldött SMS-ek tarifacsomagodnak megfelelően kerülnek számlázásra.
 • Parkolási díj: A szolgáltatás igénybevétele során ki kell fizetned az adott parkoló zóna díjazásának megfelelő parkolási óradíjat vagy a parkoló zónához tartozó minimális parkolási díjat.
  Sikeres parkolás-indítást követően a parkolás – a helyi önkormányzat által szabályozott – minimális díja minden esetben levonásra kerül függetlenül attól, hogy mikor állítod le a parkolását.
  (pl. egyes zónákban a minimális parkolási díj: 30 Ft, ami 10 perc parkolást engedélyez. Ha csak 5 percet szeretnél parkolni, a minimális díjat akkor is ki kell fizetned).
 • Tranzakciós díj: Parkolási eseményenként – parkolás elindítása és meghosszabbítása – bruttó 115 Ft, a MOM Park parkolóházában bruttó 115 Ft tranzakciós díj kerül kiterhelésre. A tranzakciós díj egyszer kerül felszámításra egy indítás és egy leállítás között. A parkolás leállításakor tájékoztatunk a parkolás teljes díjáról, valamint a tranzakciós díj levonásáról.

A díjfizetési időszakon kívül indított és még a díjfizetési időszakon kívül leállított parkolásért nem kell parkolási és tranzakciós díjat fizetni.
A szolgáltatásnak havidíja nincs.

Egyenlegedből a parkolás teljes díja a parkolás megkezdésekor lefoglalásra kerül. Amennyiben leállítod a parkolást akár Start – Stop, akár határozott idejű parkolás esetén (ahol megadtad, hogy hány percet szeretnél parkolni) a parkolási idő lejárta előtt, akkor a fennmaradó összeg felszabadításra kerül az alábbiak szerint:

Start – Stop jellegű parkolás esetén az önkormányzati rendeletben meghatározott, a parkoló zónának megfelelő maximális parkolási díj kerül egyenlegedből lefoglalásra (legfeljebb 4 órányi parkolás díja). Ezzel biztosítja a rendszer azt, hogy parkolási egyenleged ne fogyjon el. A parkolás leállításával, a lefoglalt egyenlegből fennmaradó rész valós időben felszabadításra kerül.

Ha az adott zónában nem lehet 4 órát parkolni (pl.: 2 órát lehet parkolni, akkor 2 óra kerül befoglalásra).

Amennyiben a parkolási díjfizetési időszak végéig kevesebb idő van hátra, mint 4 óra (pl.: 17.00-kor kezdesz parkolni, de a díjfizetési időszak vége 18.00, akkor 1 óra kerül az egyenlegből lefoglalásra).

Határozott idejű parkolás esetén, mindig az általad megadott parkolási időnek megfelelő összeg kerül lefoglalásra. A parkolás leállításával, a lefoglalt egyenlegből fennmaradó rész valós időben felszabadításra kerül, függetlenül attól, hogy mit adtál meg parkolási időnek.

Ha 10 órát adtál meg a parkolás időtartamának, de 2 óra múlva leállítod a parkolást, akkor a 2 órának megfelelő díjat kell fizetned.

Igénybevétel feltételei

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy rendelkezz a parkolási díj, valamint a 115 Ft tranzakciós díj megfizetéséhez elegendő hitelkerettel és/vagy univerzális egyenleggel, továbbá a parkolás elindításához, meghosszabbításához, leállításához szükséges SMS elküldéséhez, vagy hívás lebonyolításához elegendő egyenleggel.
A szolgáltatás külön megrendelésére nincs szükség.

Így vehetsz parkolójegyet a mobiloddal

A parkolási folyamat során SMS-ben kell megadnod azt a rendszámot, amelyre parkolni szeretnél. Kérjünk, figyelj oda a rendszám helyes megadására, mivel a rendszám elütése esetén parkolási bírságot kell fizetned.

Fontos, hogy egy telefonszámról csak egy rendszámra indítható el, hosszabbítható meg, vagy állítható le parkolás!

A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévő parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

Start - Stop (határozatlan idejű) parkolás esetén maximum 4 órát, de minimum és maximum a parkolási zónában, az önkormányzati rendelet által meghatározott ideig parkolhatsz. A parkolás kezdetétõl számított 4 óra elteltével a parkolás automatikusan leállításra kerül.

Első alkalommal

Küldd el SMS-ben rendszámodat – amellyel a szolgáltatást igénybe kívánod venni – a parkoló automatán található 06-20-763 kezdetű számra az alábbiak szerint:

Gépjármű típusFormátumPélda
Személyautó[rendszám]ABC123
Oldalkocsis motorkerékpár[rendszám],MABC123,M
Teherautó[rendszám],TABC123,T
Autóbusz[rendszám],BABC123,B

A parkolás indítására vonatkozó kérésedet – az üzenet elküldését követõ pár percen belül – SMS-ben visszaigazoljuk.

Fontos, hogy egy telefonszámról csak egy rendszámra indítható el, hosszabbítható meg, vagy állítható le parkolás. A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévõ parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

A parkolási rendszer regisztrálja rendszámod és a gépjármű típusát, az elsõ olyan SMS-es sikeres parkolást követõen, ahol ezt megadtad.

Parkolás indítás START SMS-sel, következő alkalmakkor

Másokdik alkalomtól kezdve a parkolás SMS-ben a START szó (kisbetű, nagybetű egyaránt megfelel) parkoló-automatán található 06-20-763 kezdetű számra történõ elküldésével is kezdeményezhetõ.
A parkolás minden esetben arra a rendszámra és gépjármű típusra fog elindulni, amelyet SMS-ben legutoljára megadtál.

Határozott idejű parkolás esetén előre megadhatod a parkolni kívánt időtartamot. Határozott idejű parkolás esetén maximum 4 órát, de minimum és maximum a parkolási zónában, az önkormányzati rendelet által meghatározott ideig parkolhatsz. A parkolás kezdetétől számított 4 óra elteltével a parkolás automatikusan leállításra kerül.

Fontos, hogy egy telefonszámról egy időben csak egy rendszámra indítható el, hosszabbítható meg, vagy állítható le parkolás. A parkolás meghosszabbítása során a folyamatban lévő parkolás leállításra kerül, és új parkolás kerül elindításra.

Küldd el SMS-ben rendszámodat és a parkolni kívánt időtartamot percben – amellyel a szolgáltatást igénybe kívánod venni – a parkoló automatán található 06-20-763 kezdetű számra az alábbiak szerint:

Gépjármű típusFormátumPélda 1 órás parkolásra
Személyautó[rendszám], percABC123, 60
Oldalkocsis motorkerékpár[rendszám], M, percABC123, M, 60
Teherautó[rendszám], T, percABC123, T, 60
Autóbusz[rendszám], B, percABC123, B, 60

A parkolás indítására vonatkozó kérésedet – az üzenet elküldését követõ pár percen belül – SMS-ben visszaigazoljuk.

Kérjük, minden esetben várd meg, a parkolás elindítását visszaigazoló SMS üzenetet. A parkolás akkor tekinthető elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!

Kérjük, minden esetben várd meg, a parkolás elindítását visszaigazoló SMS üzenetet. A parkolás akkor tekinthetõ elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!

Sikeres parkolás indításról SMS üzenetben kapsz értesítést.

Példa: Budapest, 1234 zónában, ABC123 rendszámra 2014.07.10 13:00-kor parkolása elindult.
Díj: 400 Ft/óra + 115 Ft tranzakciós díj/parkolás.
ID:1234567

 • SMS-ben: Küldd el a ’STOP’ szót arra a telefonszámra, amelyen a parkolást kezdeményezted; vagy
 • Telefonon: hívd fel azt a telefonszámot, amelyen a parkolást kezdeményezted és válaszd a 2-es menüpontot, vagy
 • Díjmentesen, USSD kód segítségével: billentyűzd be a *181# kódot, majd nyomd meg a hívásindító gombot.

A parkolás automatikusan leállításra kerül amennyiben:

 • Lejár a parkolási idő;
 • Ha a díjfizetési idõszak befejezõdik (pl.: Budapesten 18.00-kor);
 • Lejár az önkormányzat által megengedett maximális parkolási idő.
 • A Start – Stop parkolás esetén megengedett maximális 4 óra elteltével.

A parkolás sikeres leállításáról SMS-ben értesítünk.

Hangívás során lehetőséged van a parkolás elindítására és leállítására a parkoló automatán található 06-20-763 kezdetű szám felhívásával.

Hanghívással akkor tudsz parkolni, ha már legalább egyszer SMS-ben parkoltál. Az első SMS-ben történt parkolást követően a rendszer regisztrálja a telefonszámodhoz megadott rendszámot és gépjármű típust.

 • Parkolás indításhoz hívd fel a parkoló automatán található 06-20-763 kezdetű számot, majd válaszd az 1-es menüpontot.
 • Ezt követően a hanghívás során az SMS-ben utoljára megadott rendszámra és gépjármű típusra fog a parkolás elindulni.
 • Kérjük, minden esetben várd meg, a parkolás elindítását visszaigazoló SMS üzenetet. A parkolás akkor tekinthető elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!
 • Hívd a parkoló automatán található 06-20-763 kezdetû telefonszámot
 • Válaszd a parkolás indítása, 1-es menüpontot

Sikeres parkolásról indításáról SMS üzenetben kapsz tájékoztatást.

pl.: Budapest, 1234 zónában, ABC123 rendszámra 2014.07.10 13:00-kor parkolása elindult. Díj: 400 Ft/óra + 115 Ft tranzakciós díj/parkolás. ID:1234567

Kérjük, minden esetben várd meg, a parkolás elindítását visszaigazoló SMS üzenetet. A parkolás akkor tekinthetõ elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!

 • SMS-ben: Küldd el a ’STOP’ szót arra a telefonszámra, amelyen a parkolást kezdeményezted; vagy
 • Telefonon: hívd fel azt a telefonszámot, amelyen a parkolást kezdeményezted és válaszd a 2-es menüpontot, vagy
 • Díjmentesen, USSD kód segítségével: billentyűzd be a *181# kódot, majd nyomd meg a hívásindító gombot.

A parkolás automatikusan leállításra kerül amennyiben:

Lejár a parkolási idő;

 • Ha a díjfizetési idõszak befejezõdik (pl.: Budapesten 18.00-kor);
 • Lejár az önkormányzat által megengedett maximális parkolási idő.
 • A Start – Stop parkolás esetén megengedett maximális 4 óra elteltével.

A parkolás sikeres leállításáról SMS-ben értesítünk.

Hogyan tudod kifizetni a parkolásodat?

A parkolás befejeztével küldj egy alapdíjas SMS-t a parkolóházban a fizető automatán feltüntetett 06-20-810 kezdetű telefonszámra, amelyben add meg a parkoló kártyád 6 jegyű sorszámát (példa:123456).

Vásárlási szándékod SMS-ben igazoljuk vissza, amely tartalmazza a parkolással kapcsolatos adatokat és a szükséges további lépéseket.

Példa
Rendben vannak az adatok?
Ha igen, küldjön válasz SMS-t (pl.ok) a +36208100000-s számra!
Tétel: Parkolás
Ár: 600 Ft
Info: 123456 kedvezmény nélkül
EME Zrt.

A vásárlás elfogadása:
amennyiben helyesek a visszaigazolt adatok, küldj válasz SMS-t (pl.: „igen” tartalommal) a +36-20-8-100-000-as telefonszámra a parkolásod kifizetéséhez. Ehhez 5 perc áll rendelkezésedre.

A vásárlás elutasítása:
A vásárlás elutasításához küld vissza a „nem” szót SMS-ben a +36-20-8-100-000-as számra. A vásárlás kizárólag a „nem” üzenet írásjelek nélküli visszaküldése esetén kerül elutasításra. Bármely egyéb tartalmú SMS üzenet visszaküldése esetén a vásárlás elfogadásra kerül.

Amennyiben 5 percen belül nem küldesz vissza válasz SMS-t (pl.: igen, ok, nem) úgy a vásárlás automatikusan elutasításra kerül.

A vásárlás megerősítését követően a sikeres vásárlást SMS-ben visszaigazoljuk. 
 

Példa
Sikeres vásárlás!
Parkoló: MOM Park, 9997. zóna, 123456
Díj: 525 Ft + 115 Ft tranzakciós díj/parkolás
ID: 1234567890
A sikeres vásárlást követően 10 perc áll rendelkezésedre, hogy elhagyd a parkolóházat.

Mobilparkolással a MOM Parkban igénybe vehető mozi és egyéb parkolási kedvezmények nem érvényesek.

 • A szolgáltatás igénybevétele során ki kell fizetned a parkolásod díját.
 • A mobil vásárlás során küldött SMS-üzenetek díjai a tarifacsomagodnak megfelelő, a Yettel magyarországi hálózatán belül küldött SMS-üzenetek díjainak felelnek meg, amelyekbe beletartoznak a kedvezményesen vagy ingyenesen küldött SMS-üzenetek is.
 • A szolgáltatás igénybevétele során tranzakciónként (vásárlásonként) legfeljebb bruttó 5000 forint értékű lehet a kifizetni kívánt parkolásod összértéke. Az ezt meghaladó vásárlási igény automatikusan elutasításra kerül.
 • A szolgáltatás igénybevétele során a parkolásod és az SMS-ek díján felül bruttó 115 Ft (MOM Park parkolóházában bruttó 115 Ft) ún. tranzakciós díj is terhelésre kerül.
 • További információért hívd a Yettel 1220-as ügyfélszolgálati számát.
 • Szükséges esetekben, vásárlásodról igazolást tudunk kiállítani, amennyiben igényed jelzed a Yettel ügyfélszolgálatán.
 • Kártyás előfizetőként a szolgáltatás igénybevételéhez (a vásárlás kiegyenlítéséhez) mindössze elegendő univerzális egyenlegre van szükséged.
 • Ha viszont számlás előfizetőnk vagy, elérhető hitelkerettel és/vagy a szolgáltatás igénybevételéhez (a vásárlás kiegyenlítéséhez) elegendő univerzális egyenleggel kell rendelkezned.
 • Amennyiben egyenleged bankautomatán online módon, Internetbankon és Telebankon keresztül, vagy a Yettel bemutatótermeiben töltöd fel, úgy az automatikusan univerzális egyenlegedre kerül.
 • Jó tudni! Az univerzális egyenlegre feltöltött kuponok kedvezményeit csak távközlési szolgáltatásokra (kivéve emelt díjas szolgáltatások) használhatod fel, mobil vásárlásokra nem.